U Veležu sinoć održan sastanak, Dudić iznio svoj plan za prijelazni rok

Glavna tema prijelazni rok

U Veležu sinoć održan sastanak, Dudić iznio svoj plan za prijelazni rok · Saznajemo

A. Čaušević

Velež je na zimsku pauzu otišao s dvije uzastopne pobjede te mogućnost plasmana na euroscenu ostavio itekako otvorenom. 

Iza Rođenih je polusezona uspona i padova. U Evropi su bili fantastični, u Premijer ligi baš i ne. Zbog slabijih rezultata trener Feđa Dudić je u jednom trenutku i ponudio ostavku, ali je to klupsko rukovodstvo odbilo. To se ispostavilo kao vrlo pametan potez.

Od Dudićevog ostanka na klupi Velež je drugi tim. Na četiri utakmice protiv nezgodnih rivala i po teškim terenima osvojeno je osam bodova, pobjeglo se iz opasne zone te pogled ide ka vrhu tabele.

Jesenji dio prvenstva je pokazao da su mostarskom timu prijeko potrebna osvježenja u ekipi, a sigurno je očekivati određene dolaske koji bi trebali donijeti kvalitet.

Kako SportSport.ba saznaje u srijedu je održan sastanak Upravnog odbora i Dudića, a glavna tema bio je zimski prijelazni rok.

Plan je dovođenje tri do četiri igrača, od kojih će sigurno jedan biti mlađi od 21 godine što je i očekivano obzirom na poznate Veležove probleme sa "zaštićenim" godištem.

Oglasi

Proteklih dana u javnost je isplivalo nekoliko imena koja se već spominju s dolaskom među Rođene, među njima je i Santos iz Rudar Prijedora.

Kada je u pitanju dolazak Brazilca pregovori bi trebali tek početi pošto mladi krilni fudbaler ima važeći ugovor s Rudar Prijedorom pa treba pričekati još neko vrijeme na njegov eventualni dolazak.

Velež je u posljednje dvije godine doživio naglu ekspanziju, postaje jedan od najorganizovanijih klubova u BiH te nema sumnje da će Dudićev telefon, ali od ostalih u klubu biti usijani dok traje prijelazni rok.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče rubrike odlasci za sada je ekipu napustio Dario Ferreyra, međutim neće biti iznenađenje ukoliko i u narednim danima iz Veleža nekom od svojih sadašnjih igrača požele sreću u daljnoj karijeri.

Inače, već je poznat i Veležov plan priprema. Prozivka je zakazana za 13. januar, a nakon određenog perioda treniranja u Mostaru u februaru se odlazi u Tursku. U planu je odigravanje šest utakmica. Rođeni u prvom kolu proljetnog dijela dočekuju Željezničar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Vi ste donji, samo vam niko nije rekao, ko ce vam sad dati milion maraka, nema vise lopova Uzunivica, pada i Nikšić, papa papa rođeni
4 11
starmac
Zavist je čudo.Samo možete crknut od ljubomore.ŽIVIO El PRESIDENTE HASIĆ i VELEŽOVA ARMIJA.☝?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi