Miralem Pjanić se emotivnom porukom oprostio od trenera

Yalcin podnio ostavku

Miralem Pjanić se emotivnom porukom oprostio od trenera

Eldar Ganibegović

Bešiktaš je ove sezone u nezapamćenoj krizi.

Turski prvak je doživio debakl u Ligi prvaka, s obzirom na to da je grupu završio na 4. mjestu iza Ajaxa, Sportinga i Borussije Dortmund s gol razlikom 3:19.

Ništa bolje im ne ide ni u turskoj Superligi gdje nalaze na 9. poziciji i zaostaju 18 bodova za vodećim Trabzonsporom. Odbrana titule bit će samo teoretska mogućnost.

Cijenu svega platio je trener Sergen Yalcin. On je jutros podnio ostavku koju su čelnici kluba prihvatili, a današnji trening vodili su njegovi pomoćnici.

Yalcin je trener Bešiktaša bio od januara 2020. godine i tim je vodio na 79 utakmica. Ostvario je skor od 45 pobjeda, 10 remija i 24 poraza, a s ovim timom je prošle sezone osvojio prvenstvo i kup Turske.

Na svom Instagram profilu se od njega oprostio i Miralem Pjanić, s vrlo iskrenom i emotivnom porukom.

"Nekoliko mjeseci koje smo proveli zajedno pružilo mi je priliku da sarađujem s profesionalcem i divnom osobom. Hvala na svemu gospodine", napisao je Pjanić uz fotografiju sada već svog bivšeg trenera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako Miralem igra jako lošu sezonu, očigledno je Yalcin na njega ostavio mnogo bolji utisak nego Ronald Koeman koji ga je zapostavljao u Barceloni.

Podsjetimo, Pjanić je trenutno na posudbi u Bešiktašu i na ljeto bi se trebao vratiti u Barcelonu.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Pratim Pjanića još dok je igrao za Metz pa Lyon, pa Roma i na dalje ali nikada lošije nije igrao. Do utakmice sa Finskom ja sam ga u ( nebesa dizao) ali zaista ne mogu više. Miraleme ili se mijenjaj, treniraj, fokusiraj na sport ili nećeš više nikada imati moju podršku i ako ja znam da ti ništa ne znači ali ovo je MOJ STAV I MOJE MIŠLJENJE. Lijep pozdrav
4 1
C.Banks
Da sa rađujem hahaha novinar prvačić
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi