Objavljena je Modrićeva plata u Realu, za sedmicu zaradi bogatstvo!

Marca objavila detalje

Objavljena je Modrićeva plata u Realu, za sedmicu zaradi bogatstvo!

A. Čaušević

Za Luku Modrića su godine samo broj. Iako ima 36 ljeta na plećima hrvatski veznjak je i dalje briljantan te glavni "mozak" velikog Reala.

Minulog vikenda Modrić je odigrao impresivan meč u pobjedi Reala nad Atleticom zbog toga se odmah počelo špekulisati o njegovom produženju ugovora s Kraljevima.

Iskusnih hrvatski veznjak je za Kraljeve vezan do kraja sezone, a Marca je donijela detalje njegovog ugovora prema kojem mu je plata na godišnjem nivou 23 miliona eura godišnje.

Novinari lista koji je tradicionalno naklonjen Realu su se dali u matematiku te su izračunali do detalja zaradu kapiten hrvatske reprezentacije.

Modrićeva mjesečna plata iznosi 1.96 miliona, sedmično zarađuje 457.630 eura, dnevno 65.375, odnosno 2.723,99 eura po satu, tačnije 45,4 evra po minuti, odnosno 0,75 eura po sekundi.

Radi se u bruto iznosima, ali kako je zbog pandemija koronavirusa prihvatio smanjenje za 10 posto tako da su njegova stvarna primanja duplo manja.

Ipak, zarađivati 11 miliona godišnje, odnosno 200.000 eura sedmično se svakako za naše standarde može smatrati pravim bogatstvom.

Modrić je u ovoj sezoni na 18 mečeva upisao pet asistencija, ali način na koji igra i djeluje na terenu govore još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možda je nekadašnjeg igrača Dinama i Tottenhama na pravi način opisao Vinicius Junior, mladi Brazilac koji je budućnost Reala.

"Kažu da Modrić ima 36 godina. Meni se čini da ima samo 22 godine. Sve što radi izgleda lako, a na terenu čini nevjerojatne stvari i jedan je od najboljih koji igraju ovu igru. Uvijek me savjetuje, sjajna je osoba na terenu i izvan njega. Kad igram s njim, Casemirom i Kroosom, igram s trojicom najboljih na svijetu", rekao je nedavno Vinicius za Movistar.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

COVID19
Samo u SS.ba redakciji je 10% duplo manje
12 0
Klicko
Čovjek zaradi za sat vremena koliko ja za mjesec.E svaka čast momčino
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi