Najtalentovaniji igrač Barcelone može da pozavidi nekim igračima Premijer lige BiH na primanjima

Novi ugovor bi trebao donijeti razliku

Najtalentovaniji igrač Barcelone može da pozavidi nekim igračima Premijer lige BiH na primanjima

E. Škorić

Jedan od onih igrača koji bi u budućnosti trebali biti nosioci Barcelonine igre je Gavi.

Iako ima samo 17 godina, Gavi je oduševio nastupima u dresu Barcelone, ali i reprezentacije Španije. On je jedan od Barcinih dragulja iz La Masije, isuviše rano je postao prvotimac, te ga uveliko smatraju nasljednikom Andresa Inieste.

Trener Katalonaca Xavi Hernandez govorio je danas o Gaviju, rekavši da klub mora učiniti sve da ga zadrži, pa će mu biti ponuđen novi ugovor.

“Moramo brzo produžiti Gavijev ugovor. Igrači poput njega predstavljaju budućnost ovog kluba. Gavi je temelj za nas!", poručio je Xavi.

Nogometaš ima ugovor do ljeta 2023. godine, a ono što je sasvim sigurno - dobit će daleko bogatiji ugovor od onoga koji je trenutno na snazi.

Španski novinari otkrivaju da Gavi ima godišnju platu od "samo" 100.000 eura. To je zapravo mizerna cifra s obzirom da većina drugih igrača zarađuje milione eura.

Oglasi

Gavijeva mjesečna plata je oko 8,4 hiljade eura, što je zapravo plata nekih igrača iz Premijer lige BiH.

Za klinca od 17 godina možda je i to dovoljno, ali kako igra i kakva budućnost ga očekuje, nema sumnje da će veoma brzo ta cifra da naglo skoči, a i sam Xavi priznaje da igrač poput njega zaslužuje mnogo.

Gavijeva plata nije jedino pitanje o kojem Barcelona razmišlja ovih dana. Klauzula nogometaša također je prava zbrka.Vrijedi "samo" 50 miliona eura i veliki klubovi u Evropi već su izrazili namjeru da ga plate.

Chelsea ili Manchester United su među timovima koji se bore za Gavijev potpis. Štaviše, menadžer Uniteda Ralf Rangnick rekao je da iznos od 50 miliona eura nije "problem" za klub na Old Traffordu, koji će učiniti sve da dobije igračev potpis.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rangnick vidi Gavija kao savršenu zamjenu za Pogbu, koji bi na ljeto trebao napustiti United.

Gavi ima jedan gol i tri asistencije u Barceloni, u 21 odigranoj utakmici ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
E koji to igrač u našoj ligi ima toliku platu.....to da je istina ne bih jedva čekali inostrani angažman
4 10
denimen9
Predlažem da se ne miješate u plate nogometaša, nego da razmišljate o svojim platama. Nema igrača sa prevelikom platom, svaka je onolika kolika se dogovori. A to što naši ljudi ne znaju poštovati dogovoreno, pa idu tužbe, to je druga stvar.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi