Džekin osjećaj za gol za novu pobjedu Intera: Dijamant i Nerazzurri će Novu godinu dočekati na vrhu!

Minimalna pobjeda protiv Torina

Džekin osjećaj za gol za novu pobjedu Intera: Dijamant i Nerazzurri će Novu godinu dočekati na vrhu!

Eldar Ganibegović

Inter je u 19. kolu Serije A s 1:0 savladao Torino.

Prvu šansu u 18. minuti imao je Marko Pjaca za goste, ali pored gola. Bastoni uzvraća na drugoj strani, no njegov šut je bio blokiran.

Odmah nakon toga isti igrač šutira, ali Vanja Milinković-Savić odlično brani.

U 30. minuti sijevnula je kontra Intera, loptu na krilo je dobio Edin Džeko, tražio si je poziciju za šut, a onda je proradio njegov nevjerovatan osjećaj za gol, te je uočio Dumfriesa koji je bio u boljoj poziciji i preciznim udarcem savladao golmana gostiju.

Gol, koji je na kraju bio i pobjednički, pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena je Inter mogao povećati vodstvo, ali Martinez i Calhanoglu nisu iskoristili svoje šanse.

Oglasi

Drugo poluvrijeme donosi nam po jednu ozbiljniju šansu na obje strane. Kod Torina je pokušao Lukić kojem Handanovič brani šut iz slobodnjaka, a dvije minute pred kraj zatresao se okvir gola gostiju, nakon što je Sanchez pogodio stativu.

Ovom pobjedom Inter se izdvojio na vrhu sa 46 bodova, sedam više i po utakmicu više od Milana i Napolija koji igraju nešto kasnije i 2022. godinu će definitivno Dijamant i ekipa dočekati na vrhu Serije A, te su glavni kandidati za osvajanje novog naslova.

Za Džeku je ovo bila četvrta asistencija u Seriji A ove sezone, a postigao je osam golova. Večeras je odigrao svih 90 minuta.

U narednom kolu, šestog januara, Inter će gostovati kod Bologne.

Kada je Torino u pitanju, oni su s 25 bodova 11 na tabeli, a u 20. kolu će u goste Atalanti.

Upravo su završene i još dvije utakmice. Roma je remizirala sa Sampdorijom 1:1, baš kao i Verona s Fiorentinom. Ranije danas Bologna je u gostima savladala Sassuolo s 0:3, a kao gost je i Lazio slavio kod Venezije, 1:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 19. kolo:

Inter 1:0 Torino (Dumfries 30')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Turskaposla1
Kolac dodao Brozoviću a ovaj je nesebično propustio kroz noge do Dumfriesa a vi Brozovića i nespomenuti zavist i mržnja su ****ne stvari. Naprijed Inter na Hrvatski pogon Brozović Perušić i ovaj novi Hrvat edin što se ove godine prišlepao Interu nebi li I on bio prvak Italije
1 22
Savage
VOLIM TE BIH , VOLIM TE DZEKSON. NIKADA NECEMO IMAT BOLJEG GOLGETRA. POZZ IZ MOSTARA.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi