Golijada pa zatišje: Derbi na Stamford Bridgeu sa dva lica kao poklon Manchester Cityju

Liverpool i Chelsea podijelili bodove

Golijada pa zatišje: Derbi na Stamford Bridgeu sa dva lica kao poklon Manchester Cityju

Admin Čaušević

Derbi Chelseaja i Liverpoola je opravdao očekivanja. U sjajnom susretu sa dva lice konačan rezultat glasio je 2:2. 

Već u uvodnim minutama uspavanost obje odbrane što bolje koriste desektovati Redsi i preko Sadia Manea dolaze u vodstvo u 9. minuti meča.

Mohamed Salah je 15-ak minuta kasnije poakzao kakav je majstor te je lijepim golom iskoristio savršeni pas Alexandera-Arnolda da matira Mendyja.

Egipćaninu je to bio 148. gol u Liverpoolu te 16 pogodak u Premiershipu čime je potvrdio fenomenalnu formu u kojoj se nalazi.

Redsi su na Stamford Bridgeu bili desetkovani obzirom na odsustvo Kloppa, Allisona, Matipa i Firmina zbog koronavirusa, ali stvari su se u prvih pola sata za njih odvijale odlično.

Oglasi

Međutim, sve dobro urađeno otišlo je niz vodu u finišu prvog poluvremena kada se Chelsea vraća sa dva brza gola.

Prvo je Mateo Kovačić sjajnim golom iz voleja sa 20-ak metara smanjio zaostatak, da bi u nadoknadi Christian Pulisic izjednačio poslije lijepe akcije.

Mogao je Mount prije kraja prvog dijela kompletirati preokret, ali je mladi veznjak bio neprecizan. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:2 što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bilo je prilika i nastavku. Mendy je sa dvije fenomenalne intervencije zaustavio Salaha i Manea, dok je Kelleher koji je mijenjao Alissona odbranio šut Pulišića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako se bližio kraj utakmice uslijedilo je zatišje. Plavci su u finišu meča bili nešto angažovaniji i konkretniji. Ipak do pobjedničkog gola nisu stigli.

Neriješen rezultat svakako najviše odgovara Manchester Cityju koji sada Chelseaju bježi deset, a Liverpoolu 11 bodova te je izraziti favorit za odbranu titule prvaka Engleske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...realno,ekipa kojoj u veznom redu igraju Chemberlain,Jones i Metuzalem Milner ne moze se boriti za titulu sa Cityjem koji u rosteru ima 10 boljih veznjaka od ove trojice...Chelsea danas dobio bitku na sredini terena gdje su dominirali cijelu utakmicu,daleko kvalitetniji vezni red imaju i oni.
1 6
user1625662227
Mane je trebao još prvoj minuti na hlađenje. Osim toga sjajna tekma.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi