Vidić je odabrao četvoricu protiv kojih mu je bilo najteže, među njima nije Džeko

Sjajni srbijanski štoper

Vidić je odabrao četvoricu protiv kojih mu je bilo najteže, među njima nije Džeko

A. Čaušević

Transfer Nemanje Vidića iz Spartaka u Manchester United u januaru 2006. godine jedan je od najboljih u historiji Premiershipa.

Vidić je odlično igrom u odbrani odveo United na krov Evrope i svijeta te je u paru sa Riom Ferdinandom činio neprobojni zid u posljednjoj liniji.

Bivši srbijanski fudbaler je nedavno izabrao četvoricu igrača protiv kojih mu je bilo najteže igrati. Na listi je jedno iznenađenje.

Vidić nije izabrao Edina Džeku s kojim je vodio borbe u mančesterskim derbijima, ali i Fernanda Torresa koji ga je izluđivao u duelima s Liverpoolom.

"Prvi je Peter Crouch. Nikada nisam vidio igarča od dva metra. Igrao je za Liverpool i igrali smo protiv njih u kupu na Anfieldu. S njim je bio u tandemu Craig Bellamy, on bi trčao u prostor, a Crouch bi skakao. Bila je to teška utakmica. Izgubili smo 1:0."

Naredni na listi je Didier Drogba s kojim je Vidić vodio velike bitke te imao dosta problema.

"Bio je veoma pametan igrač. Ušao bi u mozak defanzivaca. Uvijek je mislio unaprijed. Postigao je dosta važnih golova. Igrao sam protiv njega kada smo obojica bili na vrhuncu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidić je listu završio sa Sergio Aguerom, legendom Manchester Cityja te Luisom Suarezom koji je nekada igrao za Liverpool.

"Aguero je znao gdje će lopta doći i gdje da napada, dok je Suarez igrač s dosta eneregije. On koristi instinkt. Mislim da ne zna šta tačno radi, ali uspjeva", objasnio je Vidić.

Top Komentari

Windy
po vasoj slici bi se reklo da je dzeki bilonajteze jer je sav u zavojima, čitaj ubio ga, kako ste samo djetinjasti haha
1 5
Klicko
Fernando Torres koliko ga je hebavao gospon Vidic ga je i zaboravio :D
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi