Sedam golova i pobjeda Juventusa u ludom preokretu, kapiten Rome od junaka do tragičara

Ljepotica sezone na Olimpicu

Sedam golova i pobjeda Juventusa u ludom preokretu, kapiten Rome od junaka do tragičara

E. Škorić

U derbiju 21. kola italijanske Serije A snage su na Olimpicu odmjerili Roma i Juventus, a spektakularan meč na kraju je završen rezultatom 4:3 u korist gostiju iz Torina.

Prava nogometna ljepotica viđena je u u Rimu, a Roma je prokockala dva gola prednosti, na kraju je promašen i penal za izjednačenje, da bi Juventus slavio veliku pobjedu kojom se učvrstio na petom mjestu i nastavio trku za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Golijada je otvorena u 11. minuti, kada je sjajni Tammy Abraham pogodio za 1:0, no samo sedam minuta kasnije Dybala postiže sjajan gol za izjednačenje. Na odmor se otišlo kod rezultata 1:1, a onda ludilo u drugom poluvremenu.

Na početku drugog dijela Mkhitaryan donosi Romi novo vodstvo, a kapiten Lorenzo Pellegrini postiže eurogol iz slobodnog udarca u 53. minuti. Izgledalo je kao da je Juve na koljenima i kako će doživjeti novi poraz, a onda veliki preokret.

U 70. minuti Locatelli glavom pogađa na ubačaj Morate, u 74. minuti Kuluševski donosi izjednačenje, a samo tri minute kasnije De Sciglio zabija za potpuni preokret.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 81. minuti De Ligt je rukom zaustavio udarac Abrahama, dobio je drugi žuti karton, a Roma sjajnu priliku da izjednači. Kapiten Pellegrini preuzima odgovornost, no nije bio siguran pri izvođenju penala, pa ga je Szczesny pročitao i odbranio njegov udarac.

Roma s igračem više nastavlja napadati, ali nije bilo snage za izjednačenje, pa u Torino odlaze sva tri boda.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velez.Red
Gdje su oni seratori sto im nevalja Moratai Kulusevski. Ubite se klosari.
1 9
Fino alla Fine
Spicial One, čekamo da čujemo ko je kriv?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi