Preticao kamion, pa izgubio kontrolu: Pojavio se video nesreće u kojoj je poginuo Ahmet Calik

Igrač Konyaspora stradao u 27. godini života

Preticao kamion, pa izgubio kontrolu: Pojavio se video nesreće u kojoj je poginuo Ahmet Calik

E. Čaušević

Turski fudbaler Ahmet Calik jutros je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Saobraćajna nesreće desila se u blizini Ankare, a turski mediji su potvrdili da je Calik poginuo na licu mjesta.

Hitna pomoć je veoma brzo stigla na mjesto nesreće, ali nažalost mogli su samo konstatovati smrt 27-godišnjeg fudbalera Konyaspora.

Smrt igrača Konyaspora uzdrmala je fudbalski svijet, a jutros je odmah potvrđeno da je on s svojim Mercedesom izletio sa puta, te da se prevrnuo nekoliko puta.

Uviđaj policije i dalje traje, te još uvijek nema zvaničnih informacija zbog čega je Calik izgubio kontrolu nad automobilom.

Oglasi

No, prve informacije govore da je trag kočenja dug čak 135 metara i da je Calik najvjerovatnije zbog velike brzine izgubio kontrolu nad automobilom nakon čega je izletio sa puta.

Zbog kiše kolovoz je bio dosta klizav što je sigurno utjecalo na nesreću. Također, pojavio se i video sa nadzornih kamera na kojem se vidi trenutak kada je Calik izletio s puta, te doživio fatalnu nesreću.

Na videu se vidi da je preticao kamion, a potom je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Calik je ponikao u dresu Genclerbirligija gdje mu je saigrač bio Ermin Zec, a početkom 2017. godine prešao je u Galatasaray u kojem je nastupao do ljeta 2020. godine.

Nakon toga ovaj defanzivac je potpisao saradnju sa Konyasporom, te je u ovoj sezoni odigrao 18 mečeva. Njegova smrt je žestoko uzdrmala turski klub, ali i njegove saigrače među kojima su i bh. igrači Amir Hadžiahmetović, Ibrahim Šehić, Amar Rahmanović i Marin Aničić.

Top Komentari

Prazina
Žao mi jako čovjeka kao čovjeka i kao igrača. Ali bojim se da ne bi ovako iscrpno izvještavali da je poginuo neki igrač iz komšiluka?
3 8
elvir_86
i nije mi ga zao !!! bolje sto je on pogino neg da je jos nedaj boze nekog drugog pokupio .
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi