Benzemin menadžer žestoko prozvao FIFA-u nakon što je izabran najbolji tim u 2021. godini

Oglasio se na Twitteru

Benzemin menadžer žestoko prozvao FIFA-u nakon što je izabran najbolji tim u 2021. godini

E. Škorić

Robert Lewandowski izabran je od strane FIFA-e za najboljeg igrača svijeta u 2021. godini.

Ceremonija je održana virtualno, a nagradu The Best odnio je Robert Lewandowski, sjajni napadač Bayerna.

Nakon što mu je izmakla Zlatna lopta mnogi su složni da je na neki način pravda zadovoljena nakon što je sjajni Poljak proglašen najboljim po izboru FIFA-e.

Lewandowskom je ovo druga uzastopna nagrada The Best, a slavio je ispred Lionela Messija i Mohameda Salaha.

I dok je taj izbor manje - više korektan i ima smisao, izbro najboljih 11 mnoge je začudio, posebno jer je napravljen u formaciji 3-3-4.

Ekipa izgleda ovako: Donnarumma, Alaba, Rúben Dias, Bonucci, Jorginho, Kanté, De Bruyne, Cristiano Ronaldo, Haaland, Lewandowski i Messi.

Oglasi

Interesantno da se u idealnom timu našao Donnarumma, iako je za najboljeg golmana izabran Edouard Mendy iz Chelseaja. I nagrada za najboljeg trenera otišla je u londonski tim u ruke Thomasa Tuchela.

Iako su napravili formaciju s čak četiri napadača, nije bilo mjesta za Karima Benzemu, napadača Real Madrida koji je zaista po svim parametrima zaslužio tu čast.

Na njegovo mjesto imenovani su Lionel Messi (34), Cristiano Ronaldo (36), Erling Haaland (21) i Robert Lewandowski (33).

Nogometašev menadžer Karim Djaziri imao je kiselu reakciju na svom Twitter računu, nedugo nakon otkrivanja najboljih 11 u 2021. godini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne staviti Benzemu među 11 najboljih u godini je nepoštivanje nogometa, ali svi znamo da je nogomet najmanja briga FIFA-e i da je tako već neko vrijeme!", napisao je Djaziri na Twitteru.

Benzema je od strane France Footballa za utjehu dobio titulu najboljeg francuskog nogometaša za 2021. godinu ispred Kyliana Mbappea i N'Gola Kantea.

Top Komentari

Klicko
Hajd da se pise peticija da se izmisli neka nagrada u kojoj ce i ova panjina da osvoji.Kad se moglo za lewu moze i za nj.Pa realno nije ni medju 10 najboljih napadaca danasnjice
3 8
Lile
Nije mi jasno kako se u timu našao golman PSG i stoper Juventusa Bonucci, čudan kriterij.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi