Sušić o razlici BiH i Hrvatske: "Dok sam bio selektor mogli smo vam parirati, sada nema šanse"

Legendarni Pape

Sušić o razlici BiH i Hrvatske: "Dok sam bio selektor mogli smo vam parirati, sada nema šanse"

A. Čaušević

Safet Sušić se smatra najuspješnijim selektorom u historiji reprezentacije BiH pošto jedini koji je uspio naš seniorski tim odvesti na neko veliko takmičenje.

Sušić je već neko vrijeme bez trenerskog posla nakon posljednjeg angažmana u Turskoj prije duže od tri godine.

Dok je sjedio na klupi BiH Sušić je na raspolaganju imao neke od najboljih igrača u historiji naše zemlje što je na kraju i dalo rezultate.

U razgovoru za hrvatske medije popularni Pape je kazao da je dok je on bio selektor BiH mogla parirati Hrvatskoj, što danas i nije slučaj.

"Ogromna je razlika između vaše i naše reprezentacije, jači ste, imate bolju ligu. Hrvatska reprezentacija je trenutno jedna od najboljih u Evropi, i u svijetu. Dok sam ja bio selektor BiH, možda smo vam mogli parirati, sada nema šanse", kazao je Sušić za Antenu Zadar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za Papetovu izjavu se može reći i da je na mjestu. Hrvati su bili srebreni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a izborili su i novi direktan plasman na Mundijal, dok BiH nije uspjela dogurati ni do baraža.

Inače, Sušić je reprezentaciju BiH vodio na 49 utakmica uz učinak od 23 pobjede, devet remija i 17 poraza.

Top Komentari

makelele
Sadasnju reprezentaciju kad bi vodili Halid ibn Velid, Pejgbamber Muhamed Alejhiselam i Ebu Bekr zajedno, ne bi mogli dobiti treću postavu Hrvatske. A Pape ti dok si bio trener, tad je svaki debil mogao napraviti rezultat sa onakim igračima. Jos si debelo zakazao na svjetskom, tvoja taktika i formacija prptiv Nigerike ce ostati zapisana u fudbalskim analima, kao jedna od najgorih taktika ikad.
12 34
Comandini
Trenutna repka je dobra na strani a to pokazuju i rezuptati. Bod u Finakoj, bod u Francuskoj, bod u Ukrajini, tri u Kazahstanu. Domaci teren je problem. To je vec neka blokada. Dosta smo podmladjeni. Mozda se ne mogu nositi a pritiskom. Tu treba dobar psiholog. Jer igrati znaju koliko toliko.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi