Još jedan ozbiljan problem u Barceloni
Foto - EPA

Araujo dobio primamljivu ponudu

Još jedan ozbiljan problem u Barceloni

Midhat Šljivak

Barcelona u protekle dvije sezone ima ozbiljnih problema.

Katalonci igraju zaista slabo, klub je u velikim dugovima, ali nekako ih predsjednik Joan Laporta s ekipom 'čupa' iz problema.

Međutim, tim s Camp Noua još uvijek ne može da plaća ogromne cifre fudbalerima koje žele dovesti. Uglavnom dolaze igrači koji su spremni igrati za 'siću' i klub na taj način štedi novac.

Ipak, postoji problem s igračima koji su premalo plaćeni, a jedan od njih je sjajni urugvajski defanzivac Ronald Araujo.

Njegova godišnja plata manja je od milion eura. Ponudu za nastavak saradnje od Barce je odbio jer mu nisu ponudili uslove koje je želio.

U sve se odlučio uključiti Manchester United. Crveni đavoli spremni su od Arauja načiniti milionera i ponuditi mu veliki ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, s menadžerom 22-godišnjeg fudbalera viđen je i menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola, pa će Urugvajac sasvim sigurno imati primamljive ponude za nastavak karijere.

Ronald Araujo je od 2018. godine član Barcelone. Odigrao je 63 utakmice i postigao je četiri gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi