Đoković priznao da je bio zaražen kada je dao intervju za L'Equipe: "Uradio sam to zbog dva razloga"

Odlučio dati objašnjenje zašto je to uradio

Đoković priznao da je bio zaražen kada je dao intervju za L'Equipe: "Uradio sam to zbog dva razloga"

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković dao je veliki intervju za BBC u kojem je pričao o svom dešavanjima u Australiji.

Đoković je dobio zabranu da igra na Australian Openu, te je na kraju deportovan iz Melbournea iako je očekivao da će bez problema dobiti priliku da igra na prvom ovosezonskom Grand Slamu.

No, nakon drame koja je traja skoro dvije sedmice Đoković je na kraju deportovan i poručio je da se neće oglašavati do završetka Australian Opena.

Novak je odlučio dati veliki intervju za BBC u kojem je govorio o dešavanjima u Melbourneu, ali i onome što se dešavalo prije njegovog odlaska u Australijiu.

U centru pažnje je bio i njegov intervju koji je tada dao za francuski L'Equipe, a tek kasnije se ispostavilo da je Đoković tada bio pozitivan na koronavirus i da o tome nije obavijestio novinara i snimatelja.

Srbijanski teniser je poručio da se kaje zbog toga, te je otkrio da postoje dva razloga zbog koja je na kraju odlučio da neće odgoditi taj intervju.

"Istina je. Bio sam pozitivan tada i to je bila užasna greška u procjeni da pristanem dati taj intervju. Volio bih da mogu vratiti vrijeme i postupiti drugačije. Ipak, to sam uradio iz dva razloga. Prvo jer poštujem L'Equipe kao jedan od najboljih sportskih medija na svijetu, a drugo jer novinara Francka Ramellu poznajem veoma dugo i uvijek smo imali sjajan odnos", rekao je Đoković i dodao.

"Ranije smo već dogovorili taj intervju i nisam ga htio iznevjeriti. Da li sam trebao više biti oprezan i obavijestiti ga o tome? Apsolutno. Volio bih vratiti vrijeme, ali to je moja greška koju priznajem i stojim iza nje. Baš mi je žao zbog toga".

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ovako SBIJANCI LAŽU I LAŽU I LAŽU UVIJEK!!! To je njihov DNK kao i ovim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini. Slave izgubljenu bitku na Kosovu..... pa gdje to ima???? LAŽOVI
8 1
Gr0hot
uradio bi ti to i opet, nazalost majstore!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi