Hoće li Pjanić stići na martovsko okupljanje reprezentacije?

Zmajevi igraju dva meča

Hoće li Pjanić stići na martovsko okupljanje reprezentacije?

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će krajem marta odigrati dva prijateljska susreta. 

Selektor Ivaylo Petev će početkom marta objaviti spisal fudbalera na koje će računati u prijateljskim duelima protiv Gruzije i Luksemburga.

Susreti protiv "rivala po mjeri" će biti svojevrsna priprema za juni i susrete Lige nacija pa je teško vjerovati da će biti eksperimentisanja oko poziva.

Na spisku bi se trebao naći i Miralem Pjanić koji je posljednje okupljanje reprezentacije završio s gorkim okusom i to zbog nediscipline.

Pred susret s Ukrajinom su se pojavile Pjanićeve fotografije iz nargila bara, kasnije je iskusni veznjak sve demantovao poručivši da je sporna fotografija iz nekog ranije perioda.

Dojam je da su bugarski trener i Pjanić u međuvremenu sve rasjasnili te da će se na fudbalera Bešiktaša i dalje ozbiljno računati u reprezentaciji BiH.

Međutim, Pjanić je prije nekoliko dana zadesio novi problem. Bivši fudbaler Juventusa se povrijedio i čeka ga određena pauza.

Informacije iz Turske govore da će 31-godišnjak pauzirati nekoliko sedmica, te da će se na teren vratiti 7. marta pred duel sa Bašakšehirom.

Dakle, između Pjanićevog povratka i okupljanja reprezentacije se nalazi "rupa" od dvije sedmice što je dovoljan period da se uhvati takmičarska forma.

Podsjećanja radi, BiH svoje prijateljske mečeve protiv Gruzije i Luksemburga igra 25., odnosno 29. marta. Oba duela će se igrati na Bilinom polju.

Top Komentari

Halland
Igra nase rep nema smisla bez Mireta,nas najbolji igrac u povijesti uz sav respekt Edin,al bez miralema nasa reprezentacija nebi bila to sto je
1 9
Sile1946
Ne dolazi bogati
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti