Putinov napad na Ukrajinu skupo će koštati ruske sportiste
Foto - EPA

Niko ih više ne želi u takmičenjima

Putinov napad na Ukrajinu skupo će koštati ruske sportiste

Midhat Šljivak

Odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina da izvrši vojni napad na Ukrajinu mogla bi skupo koštati sportiste iz ove zemlje.

Prva reakcija stigla je iz Evropske fudbalske federacije (UEFA). Ova organizacija povukla je finale Lige prvaka iz St Petersburga i preselila ga u Pariz.

Zatim je reagovala i Svjetska automobilistička federacija (FIA). Otkazana je Velika nagrada Rusije u Sočiju, ali ni to vjerovatno neće biti sve.

Košarkaška federacija Ukrajine je uz podršku brojnih drugih Saveza zatražila od FIBA da se ruski klubovi izbace iz svih takmičenja. Tako bi svi timovi u Evropi, zatim sve selekcije Rusije bile izbačene iz apsolutno svih takmičenja.

Rijetki su oni koji žele igrati protiv ruskih timova i udar na Ukrajinu vjerovatno će značiti njihov kraj u evropskim takmičenjima ove sezone.

Također, Norveška je zatražila da se svim skijašima iz Rusije zabrani nastup i očekuje se odluka FIS-a u narednim danima.

Putin je napadom na Ukrajinu unazadio ruski sport. Imat će brojne gubitke što se nastupa u Evropi tiče i niko ih više neće gledati istim očima.

Top Komentari

Goran86
UEFA, FIFA mafija sute....bagra. RB Leipzig treba se povucu iz duela protiv Sp.Moskve.
9 0
K79
meni je ovo logična i razumna odluka ali zasto niko nikada nije sudpendivao američke sportiste zbog silnih invazija na druge zemlje u posljednji 30 godina ?!
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi