Rusi ostali i bez uživanja u partijama Messija, Neymara, Ahmedhodžića...

Donesena odluka

Rusi ostali i bez uživanja u partijama Messija, Neymara, Ahmedhodžića...

E. Ganibegović

Rusija je sve više pogođena sankcijama koje su uzrok njihove agresije na Ukrajinu.

Nakon niza sankcija od FIFA-e i UEFA-e za ruski fudbal, jedna takva sada dolazi i od Ligue 1.

Naime, utakmice francuske Ligue 1 koja je ujedno i jedna od najjačih u Evropi, neće se više prikazivati na teritoriji Rusije.

"LFP je odlučio da od danas suspenduje ugovor o prijenosima utakmica francuskog prvenstva u Rusiji na kanalu Match TV,", stoji u saopštenju.

Rusko stanovništvo tako će ostati uskraćeno za gledanje Lionela Messija, Kyliana Mbappea, Neymara i drugih zvijezda PSG-a, ali i bh. igrača koji igraju u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, za Bordeaux odnedavno nastupa Anel Ahmedhodžić koji je u ovaj klub stigao iz Malmoa u januaru, dok dres Strasbourga već dugo nosi bh. veznjak Sanjin Prcić.

S druge strane, Kinezi neće biti u prilici da gledaju utakmice ruske Premier lige narednog vikenda, no to nije odluka Rusije nego Kine u vidu protesta prema Rusiji koja je napala Ukrajinu.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Mislim da će ovaj potez Francuske dotući Rusiju...
6 0
Karlosicroberto
Kakav naslov hahahaha
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti