Real Madrid nakon preokreta pobijedio Sociedad, golčina Modrića obilježila meč

Kraljevi slavili sa 4:1

Real Madrid nakon preokreta pobijedio Sociedad, golčina Modrića obilježila meč

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su nakon preokreta pobijedili Real Sciedad sa 4:1 u meču 27. kola španske La Lige.

Sociedad je odlično otvorio meč na Santiago Bernabeu jer je uspio da povede sa 1:0 već u desetoj minuti. Sudija je svirao penal kada je Carvajal srušio Davida Silvu, a siguran s bijele tačke bio je Oyarzabal.

Međutim, u finišu prvog poluvremena kraljevski klub uspio je da u potpunosti preokrene rezultat u svoju koristi.

Real je na 1:1 poravnao u 40. minuti kada je sjajan pogodak s nekih 25 metara udaljenosti postigao Camavinga. Već u narednom napadu Benzema pogađa mrežu gostiju, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Ipak, Kraljevi su već u 43. minuti poveli sa 2:1. Ovaj put u centru pažnje bio je Luka Modrić koji je sjajnim driblingom prevario Davida Silvu, a onda je lijevom nogom fantastično pogodio za 2:1.

U drugom poluvremenu Real Madrid je uspio da osiguran svoju pobjedu i upiše nova tri boda. Kraljevi su sa 3:1 poveli u 76. minuti kada je Benzema pogodio, te mu je ovaj gol nakon dva poništena konačno priznat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Samo tri minute kasnije Real dolazi do novog gola. Ovaj put u listu strijelaca upisao se Asensio koji je postavio konačnih 4:1.

Real Madrid je ostao prvi i sada ima 63 boda, dok je Sociedad šesti sa 44 osvojena boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Vini jr-padavičar,Karim Penalzema.Kratak rezime utakmice.Najzanimljiviji detalji su to
2 14
Nele.
Majstorski gol je i Kamavinge. Titula je blizu. Jos malo.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi