Rahmanović: Kaljanac nije dorastao derbiju, ne očekujem Petevov poziv

Veznjak govorio za SportSport.ba

Rahmanović: Kaljanac nije dorastao derbiju, ne očekujem Petevov poziv · Intervju

Admin Čaušević

Amar Rahmanović je prije duže od godinu napustio FK Sarajevo te potpisao za Konyaspor. 

Rahmanović ove sezone igra sjajno u turskom prvenstvu, a minulog vikenda postigao je gol protiv velikog Galatasaraya u pobjedi 2:0.

Sa 27-godišnjim veznjakom smo razgovarali o raznim temama. Historiji koju može ispisati, životu u Turskoj, reprezentaciji BiH, svojoj budućnosti, ali i o sarajevskom derbiju koji je pripao Željezničaru s 2:0.

Nakon niza negativnih rezultata stigla je pobjeda protiv Galatasaraya, bili ste i strijelac. Po načinu na koji ste ga proslavili moglo se vidjeti da Vam je mnogo značio.

"Trebala nam je pobjeda, pali samo u krizu rezultata što je bilo po meni očekivano obzirom na situaciju u posljednje vrijeme i šta nam se sve izdšavalo. Ovo je vrlo važna pobjeda za nas u nastavku borbe za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka."

Ove sezone igrate standardno, ukupno 30-ak nastupa i šest postignutih golova. Koliko ste zadovoljni Vašim igrama?

Oglasi

Prije sezone sam postavio cilj. Nadam se da ću ga ispuniti. Ide ka tome. Drago mi je što je tako jer mislim da sam svojim radom to i zaslužio jer stvarno radim naporno i dobro.

Poznato je da ste veoma srčan igrač, da uvijek dajete maksimum i da ste tu za saigrače. Osjetite li da to i navijači počinju cijeniti?

Mislim da mogu još napredovati. Navijači su korektni jer nam rezultati idu od ruke. Sve nas vole. Ja lično mislim da mogu još bolje i nada mse da će tako biti pa da me navijači još više poštuju.

Praktično cijelu sezonu držite to drugo mjesto. Možete li do historijskog plasmana u Ligu prvaka?

Oglasi

'Ganjali' smo se sa Trabzonsporom što je normalno. Ljudska priroda je da postaviš sebi najveće ciljeve. Navijači protiv Galatasaraya su nam baš priredili koreografiju vezanu za Ligu prvaka. Želja svih nas je da idemo u Ligu prvaka pogotovo nakon što su ruski timovi suspendovani jer bi nam drugo mjesto donijelo plasman u play-off gdje bi trebali biti nositelji.

Nedavno je u saobraćajnoj nesreći poginuo Ahmet Calik. To vas je sigurno sve potreslo u ekipi. Kako ste se Vi osjećali?

Bilo je baš potresno. Celik nije govorio engleski, pa nismo bili previše u komunikaciji, ali njegov najbolji drug Soner Dikmen je u ekipi s nama. Gledao sam njega kako to sve prožiljava, bilo je vrlo teško. Mislili smo pojavit će se na treningu, na utakmici, a ustvari čovjeka nema.

U Turskoj ste duže od godinu. Jeste li se navikli na način i stil života u toj zemlji? Je li turski jezik težak?

Bilo je potrebno da prođe period adaptacije kako ja prema okolini tako okolina prema meni. Pohvatao sam životne konce, jezik ide malo teže jer imam Bosance oko sebe koji govore turski dobro koji mi pomažu. U jednu ruku mi je to dobro, a u drugu loše. Turci vole da uživaju, mada ja nemam vremena za to jer sam fokusiran na teren.

Oglasi

Kad ste igrali svoj meč protiv Galatasarya, istovremeno se igrao i sarajevski derbi. Vaše Sarajevo je izgubilo, sigurno Vam nije bilo svejedno kad ste saznali za rezultat.

Nije mi bilo svjedeno, vidio sam rezultat, poslije sam pregledao pregled. Kad sam vidio da sudi (Haris) Kaljanac, sudio je i meni nekoliko derbija, znam da nije dorastao takvih utakmicama i da sudi takve utakmice. Crveni Dupovcu je van svake pameti. Svaki derbi ima svoje neke hirove.

Što se tiče utakmice Sarajevo je moralo puno više. Svjesni su toga. Zna se ko derbi dobija. Ko ima veću želju i to je to.

Koliko uspjevate pratiti bh. fudbal? Jeste li u kontaktu s bivšim saigračima?

Oglasi

Bh. fudbal pratim više nego tursku ligu. Prije nekoliko dana je bio fudbalski praznik kada su bile utakmice Kupa. Sve mečeve sam pregledao. S bivšim saigračima sam u konaktu u svakom trenutku. Čujem se sa svima, znam šta se dešava.

Vjerujete li možda u povratak u reprezentaciju BiH?

Ne očekujem poziv selektora Peteva moram još puno više trenirati i napredovati da bih stekao reprezentativni status. Smatram da imamo odličan vezni red i da su ti momci odlični.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nedavno ste produžili ugovor s Konyasporom, ali obzirom da imate 27 godina još uvijek tu ima prostora za jedan vrhunski transfer. Razmišljate li možda o nekoj od Liga petica?

Postaviš sebi ciljeve i ideš iz dana u dan. Ne možeš razmišljati da ćeš za dvije godine biti u Bešiktašu ili Galatasarayu. Gledaš da si što bolji u Konyi i onda šta dragi Bog da. Ako budem dobar toliko ako me uzme neki bolji tim niko sretniji od mene. Radim kao da ću igrati u Realu za dvije godine, a opet ponizan sam kao da ću ovdje ostati čitav život.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DeteVi
Pitaš ga da komentariše utakmicu, on prvo opleo po sudiji. Naša seljačka posla. Turska liga plafon
15 29
Ajax11
Baš tako, Kaljanac opšte tu situaciju nije ni vidio kako treba, nazalost i on je morao suditi po nalozenom! Samo pratite kako sudije sve ekipe sakate, koje iduće kolo igraju protiv Borca ! Tako bila prošle kolo Velza, sada Sarajevo uz to Sarajevo je moralo zijaniti da bi Borac ostao siguran na 3. mjestu!
22 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi