Interu pirova pobjeda na Anfieldu, ali ključno pitanje je zašto Edin Džeko nije dobio priliku?

Liga prvaka

Interu pirova pobjeda na Anfieldu, ali ključno pitanje je zašto Edin Džeko nije dobio priliku?

Edmir Škorić

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka Inter je, kao gost, savladao Liverpool s 1:0, ali nije bilo dovoljno.

Inter je, kao i u prvoj utakmici na Giuseppe Meazzi kada je izgubio s 2:0, odigrao dosta dobar meč i sjajno parirao Redsima, večeras puno bolji rezultat po Nerazzurre, ali nedovoljno da se izbori četvrtfinale Lige prvaka.

Nismo vidjeli puno toga u prvih 45 minuta. Najbolju šansu Redsi su imali u 31. minuti kada je Matip gađao glavom na centaršut Alexander-Arnolda, a lotpa od prečke otišla u gol-aut. Odmah nakon toga, Van Dijk je zaprijetio, ali je Škrinjar odbio u korner.

Inter je do kraja prvog dijela imao jednu šansu, kada je Calhanoglu oštro iz slobodnjaka ubacio pred gol Alissona, ali Brazilac u padu uspijeva da odbrani.

Posljednja šansa prvog dijela došla je nakon slobodnjaka Alexander-Arnolda, no bek Liverpoola pucao je malo pokraj desne stative Handanovićevog gola.

U nastavku najbolju šansu Liverpool ima preko Salaha, koji pogađa stativu u 52. minuti, a Egipćanin je stativu pogodio i u 76. minuti.

Oglasi

Inter je neočekivano poveo u 62. minuti. Lautaro Martinez je sjajno gađao i pogodio izvan šesnaesterca, ali samo minutu nakon toga Alexis Sanchez je dobio drugi žuti zbog prekršaja nad Fabinhom, pa je Inter ostao s igračem manje.

U takvim okolnostima Inter je teško mogao parirati superiornoj domaćoj momčadi, mada Italijani nisu odustajali do samog kraja. Zanimljivo da trener gostiju Simonme Inzaghi nije ubacio Edina Džeku do kraja iako je njegov tim jurio gol zaostatka, što je mnoge iznenadilo, naročito fanove Intera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije postojala nikakva naznaka o povredi bh. reprezentativca, koji je ostao na klupi, no vjerovatno sam Inzaghi zna zbog čega nije dao Edinu ni minutu na  terenu, iako je iskusni golgeter neophodan u ovakvim situacijama.

U drugoj večerašnjoj utakmici Bayern je deklasirao Salzburg sa 7:1 i bez problema prošao u četvrtfinala Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ispromasivase se opasno,dvije stative,precka,zicer Van Dijka,zicer Diaza...nekad i ovakav poraz dobro dodje da se malo dozovu...Inter je ozbiljna ekipa.
10 21
Viper20
Bgm ne prođe Liv tako lako,nisam vidio Klopovu facu ovako dugo..ali sve u svemu Majstorija Martineza i zasluzena pobjeda Liverpoola
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi