Noć za pamćenje u Madridu: Realovo ludilo u posljednjih pola sata i tri gola Benzeme za četvrtfinale

PSG ispao

Noć za pamćenje u Madridu: Realovo ludilo u posljednjih pola sata i tri gola Benzeme za četvrtfinale

Edmir Škorić

U derbiju nokaut faze Lige prvaka sastali su se Real Madrid i PSG, a Francuzi su nakon 180 minuta ispali. Real ide dalje nakon 3:1 (0:1), no Parižani će itekako da žale...

Prvi meč odigran u Parizu završen je rezultatom 1:0, a jedini gol zabio je Kylian Mbappe u samoj završnici. Ponovo je PSG poveo, ponovo Mbappe. 23-godišnji francuski reprezentativac bio je nezaustavljiv večeras za odbranu Kraljeva, ali nije mogao sam. Domaćin je s tri gola u posljednjih pola sata došao do pobjede koja mu je donijela novo četvrtfinale Lige prvaka.

Prva prilika na večerašnjoj utakmici viđena je u 13. minuti. Mbappe je izašao sam ispred golmana Reala, ali Courtois je spasio Madriđane. Probao je desetak minuta kasnije Neymar, ali je Courtois odbranio.

Real uzvraća u 25. minuti. Benzema šutira s nekih 22-23 metra, ali lopta ide malo pored gola uz intervenciju Donnarumme. Mbappe prvi put Realovu mrežu trese u 34. minuti, ali je bio u ofsajdu.

Benzema u 37. minuti glavom gađa, lopta odlazi pored gola Parižana. I onda u 39. minuti PSG zasluženo stiže do vodstva. Neymar je izbacio Mbappea, ovaj izašao sam pred gol Reala i sigurnim udarcem savladao belgijskog golmana.

Real je bio nešto bolji na početku drugog dijela, ali nije imao prave šanse, dok je PSG uporno prijetio iz kontri, a Mbappeu je poništen zbog nedozvoljene pozicije još jedan gol.

Oglasi

U 61. minuti Donnarumma je bio neoprezan, velika greška, na kraju je Vinicius asistirao Benzemi, koji postiže novi gol u Ligi prvaka i vraća Kraljeve u igru. S obzirom da je ukinuto pravilo gola u gostima, domaćinu je bio neophodan još samo jedan gol za produžetke.

Najbliže tome bio je Vinicius Junior u 81. minuti, ali je promašio zicer. Praktično je bio sam pred golom Donnarumme, ali je pucao preko gola. Pomalo ga je ova šansa i iznenadila.

Real se nije predavao, stigao je novi gol u 77. minuti. Magičan potez Luke Modrića, asistirao je Benzemi koji zabija za 2:1, a nedugo nakon toga Real stiže do trećeg gola. Ne treba govoriti ko je strijelac...

Prosto je nevjerovatno na kakav je način PSG propustio šanse i ispao od Reala, koji je u jednom momentu bio na koljenima.

Podsjetimo da su se u četvrtfinale jučer plasirali Liverpool, koji je eliminisao Inter, te Bayern koji je u revanšu razbio Salzburg sa 7:1. Večeras je svoj plasman dalje osigurao i Manchester City, koji je već u prvom meču, odigranom u Lisabonu, s 5:0 razbio Sporting.

Real M. - PSG 3:1 (Benzema 61, 76, 78/ Mbappe 39)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Nacho; Kroos, Valverde, Modric; Asensio, Benzema i Vinicius.

PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes; Danilo, Paredes, Verratti; Mbappé, Messi i Neymar.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...eto zasto Mbappe hoce u Real,ali to nece nikad biti jasno ovim milijarderima jer oni misle da se parama sve moze kupiti...postoje veliki klubovi i velike plastike,velika je to razlika.
39 8
think
Klicko na aparatima.. ovako se osvaja LP, Vamossss
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti