Legendarni Seedorf Mbappeu savjetuje da ne ide u Real, objasnio i zašto

Savjet mladom Francuzu

Legendarni Seedorf Mbappeu savjetuje da ne ide u Real, objasnio i zašto

Edmir Škorić

Bivši igrač Real Madrida Clarence Seedorf smatra da Kylian Mbappe ne bi bio dobar za Real Madrid.

Mbappeov PSG sinoć je poražen s 3:1 u Madridu i tako se s ukupnih 3:2 oprostio od Lige prvaka, a Real je na krilima Karima Benzeme prošao u četvrtfinale.

Mbappe se već mjesecima povezuje sa Kraljevima i mnogi su uvjereni da će on kao slobodan igrač na ljeto napustiti Pariz i da će potpisati za Real, ali Seedorf smatra da bi 23-godišnji Francuz trebao da zaobiđe Madrid.

"Ne vidim Mbappea u Realu", poručio je nekadašnji vezhnjak Ajaxa, Reala, Intera i Milana, dodavši:

"Ukoliko bi igrao po lijevoj strani, to bi značilo da bi se Vinicius preselio na klupu. Gdje bi mogao da igra? Na desnoj strani gdje je Asensio?", pita se Seedorf.

On smatra da je Realova snaga jedinstvo u timu, a hvalio je posebno Karima Benzemu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Radi za tim i traži loptu u dubini. Mbappe to ne čini, taj posao kod PSG-a obavlja Neymar. Mislim da je Mbappeu potrebna neka druga sredina ako želi da napreduje", dodao je Seedorf koji je bio prvak Evrope s Realom 1998. godine.

Mbappeu ugovor s Parižanima ističe 30. juna i sada je već manje - više jasno da će napustiti Francusku, a najbliže u ovom momentu je Realu, ukoliko ne odluči da promijeni vlastitu odluku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Odjednom svi pametni. Mbappe je Realov igrač, kojeg je Real već doveo besplatno i ostavio ga da se kali još jednu godinu u pariškoj filijali.
7 6
makelele
Tako je, treba u Arsenal il Romu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi