Juventusova tragedija u Ligi prvaka se nastavlja: Villarreal ponizio Staru damu u Torinu
Foto - EPA

Torinski velikan ispao

Juventusova tragedija u Ligi prvaka se nastavlja: Villarreal ponizio Staru damu u Torinu

Midhat Šljivak

Ekipa Villarreala plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su večeras u Torinu pobijedili Juventus s 3:0, te su gosti s ukupnih 4:1 prošli u narednu fazu takmičenja.

Juventus je krenuo u napad od prve minute ovog meča. Rulli je imao dosta posla na golu Villarreala, a prvi ga je iskušao Morata nakon deset minuta igre.

Potom je skinuo i udarac Vlahovića u 20. minuti, da bi dvije minute kasnije srbijanski napadač pogodio i prečku.

Uzvratili su gosti odmah na drugoj strani. Giovani Lo Celso dobro šutira s 20-ak metara, lopta odlazi tik pored gola.

Do kraja prvog poluvremena Rulli je još jednom uspio zaustaviti Vlahovića u izglednoj šansi i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

I nastavak donosi bolju igru Stare dame. Pokušao je Juve na sve načine da probije otpor Žute podmornice, ali pravog rješenja nije bilo, da bi se noć u Torinu pretvorila u pravu tragediju za domaće.

Oglasi

Gosti su strpljivo čekali neku šansu iz kontre, a u 77. minuti Rugani pravi grešku večeri. Skrivio je penal iz kojeg gosti načinju ranjenu Staru damu. Odgovornost preuzima Moreno i zabija za 1:0.

Rugani je odmah izašao iz igre. Ušao je Paulo Dybala, ali do kraja je Villarreal uspio završiti posao. U 85. minuti nakon kornera Pau Torres zabija za vodstvo Villarreala od 2:0. Tačka na ovaj meč stavljena je u 92. minuti kada je s novog penala Danjuma zabio za konačnih 3:0.

Ovo je svakako žestok udarac za Juventus koji se nije nadao eliminaciji, a ovo im je treće uzastopno ispadanje u osmini finala. S druge strane Unai Emery je pokazao da je pravi doktor za eliminacijsku fazu takmičena u Evropi i Žuta podmornica je među osam najboljih timova Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Juventus - Villarreal 0:3

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1640613707
Šta bi još bilo da nemaju vlahovića hahaha... Lik dao dva tri gola slučajno, imao sreće koliko je težak i odmah ga porede sa halandom, ronaldom.... Hahaha
36 4
King_Kenny
...zar ne rekose da ciljaju finale LP kad je Vlahovic dosao???...vjerovatno nisu mislili ove godine,nego nekad u buducnosti...
24 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi