Stravične ispovijesti žena koje su žrtve poznatog trenera: "Gledala sam u krov i čekala da završi"
Foto - EPA

Avram Grant optužen za seksualne napade

Stravične ispovijesti žena koje su žrtve poznatog trenera: "Gledala sam u krov i čekala da završi"

Midhat Šljivak

Nekadašnji menadžer londonskog Chelseaja, te još nekoliko dobro poznatih ekipa, Izraelac Avram Grant (66), nalazi se pod žestokim optužbama za seksualno iskorištavanje žena.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci 22-godišnja djevojka javno otkrila sve gadosti koje je Grant tražio od nje u zamjenu za dobar posao. Uspio ju je nagovoriti da mu dođe u stan.

"Rekao mi je da se opustim i da skinem odjeću. Mislila sam da se šali. Sjela sam dalje od njega na kauč, a on je zatražio da priđem bliže. Zgrabio me je žestoko, nije me puštao, a zatim je stavio ruku između butina. Pomakla sam je, a nakon nekoliko minuta razgovora zgrabio me je za vrat i pokušao je na silu da me poljubi", svjedoči ova djevojka i nastavlja.

"Nisam imala hrabrosti da kažem NE. Ponovo je pokušao da me napadne, a ja sam otrčala uplakana u kupatilo".

Sada su se pojavile još tri žene koje također tvrde kako je 66-godišnjak od njih tražio seks kako bi im pomogao da dobiju posao.

Oglasi

"U automobilu me pitao šta sam sve spremna uraditi za novac. Odbila sam seks s njim, a on mi je ponudio kompromis i da ga oralno zadovoljim. Skočio je potom na mene, nasilno je imao odnos sa mnom, a ja sam samo gledala u krov automobila čekajući samo da završi".

Drugoj djevojci je također obećao pomoć pri zapošljavanju. Pozvao ju je u stan i iskoristio naivnost.

"Pozvao me je u stan, odveo u spavaću sobu i glavu mi je gurnuo prema svom penisu. Kada je završio dao mi je oko 300 dolara", saopštila je druga žrtva.

Najmlađa djevojka koju je iskoristio imala je samo 18 godina. Ona je opisala šta se događalo.

"Slao mi je fotografije i tvrdio je da je to slučajno. Obećao mi je kako će mi pomoći da nabavim kanabis i našli smo se na benzinskoj stanici. Odmah me je zaskočio. Shvatila sam da mi nema namjeru pomoći. Uspjela sam ga odgurnuti, otvoriti vrata i pobjeći. Ušla sam u svoj automobil, zaključala se i zatim sam ga vidjela kako odlazi", istakla je ona.

Avram Grant se također oglasio o ovim optužbama. Sve negira.

"Nažalost, ovaj program po drugi put pokazuje moj privatni život ignorišući sve dokaze. Za mene je bitno da kažem da moj odnos sa ženama uvijek je bio na dobrovoljnoj bazi i nikad nikog nisam želio povrijediti. Žao mi je ako se neko osjeća povrijeđenim", saopštio je Grant.

Izraelski trener je pored Chelseaja radio u još nekoliko engleskih klubova, ali i beogradskom Partizanu.

Top Komentari

herrr_remi
Cifut
9 1
Comandini
Cifutska posla. Nisam ja one su mene silovale. Da Bog da vam se pleme ugasilo.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti