Xavi je već donio odluku kada je u pitanju sudbina Miralema Pjanića

Cijeni bh. veznjaka, ali...

Xavi je već donio odluku kada je u pitanju sudbina Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Miralem Pjanić će se na kraju ove sezone najvjerovatnije vratiti u Barcelonu s posube iz Bešiktaša.

Katalonski klub je u samom finišu ljetnog prelaznog roka odlučio da pusti Pjanića na posudbu u Bešiktaš nakon što je već tada bilo jasno da Ronald Koeman ne računa na njega.

Pjanić je odlično počeo u Bešiktašu i uvezao je nekoliko sjajnih utakmica, ali prethodnih mjeseci se primirio. Situaciju otežavaju i povrede koje su nažalost pokvarile Pjanićev drugi dio sezone.

Zbog toga turski mediji navode da od Pjanićevog ostanka u Bešiktašu neće biti ništa i kako stvari stoje bh. reprezentativac će se na kraju ove sezone vratiti u Barcelonu.

Međutim, ni u katalonskom klubu za njega nije sjajna situacija. Barcelona igra odlično od dolaska Xavija Hernandeza koji u veznom redu ima nekoliko sjajnih igrača na raspolaganju i čini se da je Pjanić višak u svemu tome.

Mundo Deportivo je jučer pisao o bh. reprezentativcu i već sada je jasno da će Pjanić nakon povratka u Barcelonu ponovo završiti na transfer listi.

Ovaj portal navodi da je Xavi izjavio da itekako cijeni Pjanića i vjeruje da je on kvalitetan igrač, ali da neće računati na njega u novoj sezoni i smatra da je najbolje da bh. veznjak promijeni klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je jasno objasnio da je u veznom redu prejaka konkurencija, a ukoliko Barca dovede i Francka Kessieja onda je jasno da za Pjanića više tu neće biti mjesta.

Bh. reprezentativac se povezuje s nekoliko evropskih klubova, a navodno najveći interes pokazao je Galatasaray. Ljeto će sigurno biti dosta uzbudljivo što se tiče našeg veznjaka, a gdje ćemo ga gledati naredne sezone ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvenac
Hajde bolan Pjana trgni se, pa ovaj ti Kesi nije mogo ni cipele okrenut
11 0
FahroKonjHodzic
idi jaro u kalesju igrat kaki ti i barcelona
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi