Real je miljama ispred drugih: Jeste li vidjeli njihov sustav za uklanjanje terena?

Real je miljama ispred drugih: Jeste li vidjeli njihov sustav za uklanjanje terena?

Edmir Škorić

Real Madrid je početkom novembra prošle godine objavio videosnimak kako bi pojasnio funkcionalnost rekonstruisanog stadiona Santiago Bernabeu.

Real je odlučio da napravi "svemirski brod" rekonstrukcijom svog kultnog stadiona, a to će mu godišnje donositi prihod od najmanje 150 miliona eura.

Ono što je posebno zanimljivo u svemu je impresivan sistem za uklanjanje i skladištenje terena, sve s ciljem da se sačuva trava u trenucima kada stadion bude služio za koncerte, teniske ili košarkaške mečeve.

Umjesto terena ostala bi samo vještačka trava na kojoj bi se dalje montirala podloga po potrebi, a u zavisnosti u šta bi se stadion pretvorio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da novi stadion Reala bude i jedna od najatraktivnijih turističkih atrakcija u glavnom gradu Španije, a kraj radova očekuje se krajem tekuće godine.

Stadionu, koji ima kapacitet od 81.000 gledatelja, dodan je i krov na uvlačenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

domy
Ekstra! Ali tu strast, kakvu ima Barca, Real nikad imati neće.
0 24
Klicko
Uklonila je njih barselona nedavno hehehehhe
1 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi