Sam je kriv: Najveće poniženje u karijeri za Neymara

Niko ga ne želi

Sam je kriv: Najveće poniženje u karijeri za Neymara

Eldar Ganibegović

Brazilski fudbaler Neymar nikako ne pruža na terenu ono što se od njega očekuje, ali ni van njega.

Godine 2017. doveden je iz Barcelone za nevjerovatnih i rekordnih 222 miliona eura, no uloženi novac nikada nije opravdao.

Ova sezona mu je najgora do sada u dresu francuskog tima s obzirom na to da je postigao samo sedam golova uz pet asistencija, što si igrač od 222 miliona eura nikako ne bi smio dozvoliti.

Iako se šuškalo da bi kontroverzni Brazilac mogao i trebao napustiti prijestolnicu Francuske, to se neće dogoditi. Za Neymara je ovo sigurno i najveće poniženje u karijeri - jednostavno, niko ga ne želi platiti.

Velike promjene slijede u Parizu. Dani trenera Mauricija Pochettina su odbrojani, a budućnost ovih Messija i Mbappea je neizvjesna. Neymar je navodno izgubio i status nedodirljivog, iako je prije nekoliko mjeseci produžio ugovor do 2025. godine.

PSG je trebao biti otvoren za prodaju najskupljeg nogometaša u historiji. I sam igrač se također obeshrabrio da ponovno igra u glavnom gradu Francuske, a  sve zbog pogoršanja atmosfere u klubu, kao i situacije od prije nekoliko sedmica. Tada, tijekom prvenstvene utakmice protiv Bordeauxa , Neymara su izviždali navijači PSG-a.

Oglasi

Parižani su na ljeto htjeli čuti ponude za transfer 30-godišnjaka, no čini se da neće morati. Novinar Hadrien Grenier je na Twitteru napisao da PSG jednostavno neće dobiti nikakvu ponudu za Brazilca.

Pozivajući se na L'Equipe, Grenier je napisao da si niti jedan od vrhunskih klubova trenutno ne može priuštiti Neymarov transfer. Stoga će u PSG-u ostati još najmanje godinu dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sam igrač trenutno je procijenjen na 90 miliona eura. Osim toga, ima i ogromnu platu od 40 miliona eura godišnje.

Neymar, zajedno s Kylianom Mbappeom i Lionelom Messijem, koji je prošlog ljeta prešao u PSG, trebali su voditi klub do željenog uspjeha u Ligi prvaka. Umjesto toga, navijači francuske momčadi doživjeli su veliko razočaranje. Momčad je eliminisana u osmini finala od Real Madrida.

Top Komentari

user1614932756
Steta ovakvog talenta,nikad necemo vidjet sto je sve mogao postic da je imao 50 posto discipline
4 0
King_Kenny
...ovaj da dodje u Liverpool tacno bi prestao navijati za taj klub nakon 23 godine i prestao pratiti fudbal skroz.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi