Prljava igra Hasana Salihamidžića nije uspjela: Fudbaler odbio Bayern jer je već dao riječ Borussiji
Foto - EPA

Nico Schlotterbeck odabrao

Prljava igra Hasana Salihamidžića nije uspjela: Fudbaler odbio Bayern jer je već dao riječ Borussiji

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern poznat je po tome što rivalskim ekipama često zna uzeti najveće zvijezde.

U proteklim godinama Bavarci su često dovodili najbolje igrače iz rivalskih timova. Slabili su tako konkurenciju i lagano se već deceniju šeću do titula u Bundesligi.

Međutim, Borussia iz Dortmunda je prethodnih dana odnijela veliku pobjedu nad Bayernom. Igrač Freiburga Nico Schlotterbeck (22) odlučio je potpisati za tim iz Dortmunda, iako je Hasan Salihamidžić pokušao prljavom igrom da preotme transfer.

Ponudio je Bayern 22-godišnjem fudbaleru mnogo jače finansijske uslove od Borussije. Ipak, Schlotterbeck nije želio pogaziti riječ koju je dao timu iz Dortmunda i prihvatio je njihove uslove.

Tako će ovaj talentovani defanzivac od naredne sezone nositi dres BvB-a koji će za njegove usluge izdvoji 20 miliona eura.

Svakako da treba pohvaliti činjenicu da je ovaj fudbaler odlučio da ispuni dato obećanje i da se nije okrenuo novcu u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nico Schlotterbeck je karijeru počeo u Freiburgu, a prošlu sezonu je proveo na posudbi i Unionu iz Berlina. Ove sezone standardan je član prvog tima, odigrao je 34 utakmice i postigao je jedan gol.

Treba istaći da je ovaj 22-godišnjak debitovao i za reprezentaciju Njemačke za koju je odigrao dvije utakmice.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Nekad davno cujem na utakmici, Salihamidzic. Mislio sam da se decko tada zvao Salih Amidzic...ha ha, kad ono kasnije cujem Hasan.. Salihamidzic. reko ops, i taj decko dogura do Bayerna i Juventusa na kraju.. Fudbal je prljava igra, svi hoce da zarade, to je glavni cilj danas..
1 1
enko
Kskva jenprljava igra kad ti covjek nudi vise love.danas ljudi idu iz stranke u stranku za 10000 pa nepisete da je to ptljava igra.to je trziste.momak izabrao gdje misli da ce biti starter.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi