Preskupa igračka koja ne donosi ništa: PSG postavio cijenu za Neymara
Foto - EPA

Parižani spremni prodati najveću zvijezdu

Preskupa igračka koja ne donosi ništa: PSG postavio cijenu za Neymara

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG spreman je ovog ljeta da okonča saradnju s brazilskim fudbalerom Neymarom.

Brazilac je u PSG stigao u ljeto 2017. godine. Plaćen je 222 miliona eura ekipi Barcelone i postao je najskuplji fudbaler svih vremena.

Međutim, iako je imao zapaženih nastupa u dresu PSG-a, s Timom snova osim jednog finala Lige prvaka u proteklih pet godina u Evropi nije pokazao previše i francuski velikan je spreman da se odrekne Brazilca.

Španski AS i engleski Sky Sports imaju informaciju o cijeni koja je postavljena od strane PSG-a. Ona iznosi 90 miliona eura i to znači da je PSG spreman da izgubi ogromnu cifru kako bi se riješio Neymara.

To je minimalna cifra koju PSG želi za 30-godišnjeg Brazilca, no pitanje je postoji li klub koji je spreman izdvojiti toliko novca za čovjeka koji je sklon čestim povredama.

Neymar s druge strane tvrdi da je sretan u Parizu i ne mijenja mu se tim. Kroz odgovor o ostanku prozvao je navijače s kojim nije u najboljim odnosima.

"Još uvijek sam pod ugovorom. Ostale su mi još tri godine i prestanite da zviždite. Trebat će vam još dosta zraka", rekao je nedavno za ESPN Neymar.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilska zvijezda je za PSG odigrala ukupno 141 meč i ima učinak od 98 golova i 59 asistencija.

Top Komentari

denimen9
suma sumarum, karijera za qrca.
0 3
King_Kenny
...ovog mogu samo neki jos gluplji Arapi od ovih kupiti...mozda ovi iz Newcastlea ili ovi sto kupuju Milan...niko ga drugi nece.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi