Bahatost bez granica i brutalan šamar Vahidu Halilhodžiću
Foto - EPA

Ziyech ne želi da vidi bh. trenera

Bahatost bez granica i brutalan šamar Vahidu Halilhodžiću

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić odlučio je da spusti gard i da razgovara s odbačenim zvijezdama reprezentacije Maroka.

Bh. stručnjak je izbacio velike zvijezde zbog lošeg ponašanja. Tako u posljednje vrijeme šansu u nacionalnom timu nisu dobijali Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui i Amine Harit, no i 69-godišnji trener je prihvatio sugestiju Fudbalskog saveza da razgovara s igračima i da pokuša ispraviti stvari.

Prije nekoliko dana palo je prvo pomirenje. Zvijezda Ajaxa, a uskoro i Bayerna Noussair Mazraoui, sastao se s bh. trenerom i riješili su sve nesporazume.

Tako će sjajni 24-godišnji defanzivac igrati za Maroko i odazavat će se pozivu Halilhodižića, a to namjerava učiniti i vezista Marseillea Amine Harit.

Međutim, zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech nema namjeru da razgovara. Marokanski mediji tvrde da ovaj fudbaler ne želi ni da čuje za Vahida i odbija bilo kakve pozive za razgovor.

Marokanski novinar Taha Imani je stao na stranu bh. trenera i smatra da bi se zbog ponašanja Ziyechu trebala zatvoriti vrata nacionalnog tima.

Oglasi

"Ako se nastavi sve kako je sad, onda prezime Ziyech treba zaboraviti u reprezentaciji Maroka u narednom periodu. Svi pokušaji organizovanja sastanka između njega i Vahida su pali u vodu. Igrač odbija razgovor sa selektorom iako svi pokušavaju da ga uvjere da dođe na sastanak. Zbog njega je odgođena objava spiska za narednu sedmicu. Svi se nadaju da će do sastanka ipak doći, ali to je trenutno veoma teško", rekao je Imani.

Hakim Ziyech je prije nekoliko mjeseci jasno poručio da se povlači iz reprezentacije. Razlog tome je suspenzija koju je dobio od Halilhodžića i očigledno je da ne želi da sarađuje s bh. trenerom.

Maroko bi po svemu sudeći u Kataru mogao zaigrati bez velike zvijezde, ali ima ova selekcija dovoljno kvaliteta da ga zamijeni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Šamar je ovo i iskusnom treneru koji je prešao preko svoje riječi da bi vratio najbolje u nacionalni tim, no bahati Ziyech ne želi ni da čuje za izvinjenje.

Ziyech je ukupno odigrao 40 utakmica za ovu afričku selekciju i postigao je 17 pogodaka.

Top Komentari

King_Kenny
...zvijezda Chelseaja???...buahahahaha...cuj zvijezda,lik je grijac klupe tamo...znate li vi sta znaci biti zvijezda nekog kluba?
18 2
@rm1n
Ziyech je sad pokazao kako se (ne)voli država!!! Sad ga i savez mora prekrižiti, ako su moralni!
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi