Salihamidžić sprema čudo: Lewandowski može da ide jer se sprema transfer koji će uzdrmati Evropu

Prava zamjena za Poljaka

Salihamidžić sprema čudo: Lewandowski može da ide jer se sprema transfer koji će uzdrmati Evropu

Endin Čaušević

Čelnici Bayerna svjesni su da će ovog ljeta teško zadržati Roberta Lewandowskog i da je najbolje da počnu tražiti adekvatnu zamjenu za Poljaka.

Lewandowski je jučer na okupljanju reprezentacije Poljske javno rekao da više neće igrati za Bayern i da je već donio tu odluku, te da se nada da mu klubu neće praviti probleme ovog ljeta i da će ga pustiti da ode.

U Bayernu su itekako ljuti zbog takvog ponašanja Lewandowskog i još uvijek poručuju da on nije na prodaju, ali čini se da su i oni sami shvatili da je vjerovatno najbolje da ga puste da ide.

U slučaju ostanka atmosfera u svlačionici sigurno ne bi bila najbolja i jasno je da u Bayernu takav scenario žele maksimalno izbjeći.

Zbog toga se Hasan Salihamidžić već sada bacio na posao oko novog napadača, te na listi ima nekoliko zanimljivih imena koji bi mogli biti zamjena za jednog od najboljih napadača na svijetu.

Ugledni Bild jutros je objavio da je Bayern našao fantastičnu zamjenu za Lewandowskog, te da bi ovaj transfer mogao uzdrmati Evropu ovog ljeta. Navodno, na meti Bavaraca je Romelu Lukaku koji je na izlaznim vratima Chelseaja nakon samo jedne sezone.

Lukaku želi da napusti Stamford Bridge jer je nezadovoljan svojom minutažom i želja mu je da se vrati u Inter, ali klub iz Milana nije baš u stanju da plati 100 miliona eura za ovog napadača.

Sve to pomno prate Salihamidžić i društvo koji su spremni da Lukakuu ponude ugovor na pet sezona i nemaju problem oko njegovog obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu smatraju da bi Lukaku bio odlično pojačanje za njemački klub jer je on tip napadača koji idealno odgovara igri Bayerna. Kontakti su navodno već uspostavljeni i pregovori su u toku.

To su odlične vijesti i za čelnike Barcelone jer je jasno da su u Bayernu svjesni da Lewandowski odlazi i kako stvari stoje Poljak će karijeru nastaviti upravo u dresu katalonskog kluba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...on bi bio idealan za trecerazrednu ligu kakva je Bayernliga.
5 12
denimen9
Bayern opet "pametno" ulaže whhahaha
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi