Doktorska partija Hrvatske u Parizu, golijada na Islandu
FOTO: EPA

Liga nacija

Doktorska partija Hrvatske u Parizu, golijada na Islandu

H. Zilić

Odigrana su tri duela četvrtog kola lige nacija u terminu od 20:45.

U Ligi A, reprezentacija Hrvatske odigrala je doktorsku utkamicu protiv Francuske u Parizu.

Izabranici Zlatka Dalića slavili su rezultatom 0:1 pogotkom Luke Modrića iz penala u petoj minuti utkamice, a pored gola Hrvatska je na terenu izgledala puno bolje i zrelije od Francuske te zasluženo slavila.

U drugoj utakmici Lige A, Danska je slavila protiv Austrije sa 2:0 golovima Winda u 21. i Skov Olsena u 37. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U Ligi B sjajan duel odigrali su Island i Izrael, a konačan je rezultat glasio 2:2.

U ranijem temrinu od 18 sati u Ligi C Kazahstan je savladao Slovačku sa 2:1, dok je Azerbejdžan bio bolji od Bjelorusije sa 2:0.

Top Komentari

SamoZrinjski
Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!
10 13
Miskolizac
Kako samo jednostavna igra Hrvata, od noge do noge, tako mirno iznosenje lopte protiv reprezentacije koja je brutalno jaka i koja ne dozvoljava takvo iznosenje lopte protivnika. Al kada imate Luku, Broza i Kovu u sredini, sve postaje tako jednostavno. Realno pisem,.ovako nesto ni u snu ne moze BiH, Sebija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora. Ova igra, ova eleganstnost, jednostanvno superiorno. U svemu ovome Hrvatska je svijet za sebe.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi