Sin Bake Sliškovića u stručnom štabu ruskog giganta

Sjajan uspjeh ambicioznog Vladimira

Sin Bake Sliškovića u stručnom štabu ruskog giganta

Samir Mlaćo
Vladimir Slišković, sin legedarnog Blaža Bake Sliškovića, napravio je sjajan trenerski transfer.

Naime, Slišković je postao pomoćnik u stručnom štabu ruskog giganta Spartaka iz Moskve.

Slišković mlađi posjeduje UEFA PRO licencu, a sada će biti prvi pomoćnik španskom stručnjaku Guillermo Abascalu.

Pored Sliškovića, u stručnom štabu će biti i Carlos Valle i Vasili Kuznetsov.

Slišković je rođen u Mostaru 1983. godine, a igračku karijeru završio je u Zrinjskom 2008. godine.

Ostao je u nogometu, tačnije odlučio se za trenersku edukaciju, a radio je u Zrinjskom, Al Ansaru iz Bejruta, kineskom Qingdao Hainiju, ali i u U-15 reprezentaciji BiH...

Spartak je deset puta bio prvak Rusije, četiri puta je osvajao trofej kupa te zemlje, te nema sumnje da je Slišković napravio transfer vrijedan svake hvale.

"Ne mogu reci da imam neki uteg ili olakšice sto sam Bakin sin. Možda je toga bilo malo dok sam bio igrač, dok sam se trudio stvoriti tu karijeru, ali iskreno ne obraćam pažnju na to, imam neki svoj put i svoje ciljeve u ovom poslu tako da gledam samo sebe i ne zanima me šta tko priča i šta tko kaže , totalno nebitno a moje ambicije su zaista velike u ovom poslu. Želja je naravno stići do što većeg nivoa, ali sam uvjeren da trener mora napredovati stepenicu po stepenicu, usavršavati se, ulagati u sebe i uvijek treba imati onu dozu sreće, jer realnost je takva da mi nažalost kao država nemamo neki nogometni ni trenerski rejting pa se na nas uvijek gleda sa nekom dozom skepticizma, ali opet sam uvjeren da koliko daš i uložiš toliko na kraju krajeva i dobiješ“, govorio je Vladimir u razgovoru za SportSport.ba sredinom 2018. godine.

 

Top Komentari

tex_willer
Sprčim mu oca raspalog.
0 3
C.Banks
Aj tinks Baka's son is ussttaša lajk his tata
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi