Pogledajte kako izgleda selo koje je Sadio Mane preporodio svojim donacijama

Brine se o svom narodu

Pogledajte kako izgleda selo koje je Sadio Mane preporodio svojim donacijama

E. Čaušević

Sadio Mane poznat je po tome da često donira novac svom narodu u Senegalu, a to se posebno odnosi na njegovo rodno selo.

Fudbaleri Liverpoola odrastao je u siromaštvu u Senegalu i vrlo dobro zna kroz šta prolazi većina njegovog naroda. Zbog toga ne troši novac na luksuzne stvari kako bi se time hvalio već koristi svaku priliku da nekome pomogne.

Prije nekoliko dana u svom selu Bambaliju je čak organizovao humanitarni meč gdje je doveo mnoge afričke zvijezde, te im nije bio problem da igraju u blatu kako bi zabavili prisutne.

Mane je odmah nakon meča obećao da će u narednim mjesecima biti izgrađen na tom mjestu teren s umjetnom travom, te da mještani više neće morati igrati u blatu.

Time je ponovo pokazao o kakvom čovjeku se radi, a to je samo jedna u nizu od donacija. U rodom selu je izgradio i školu za koju je donirao 270.000 eura, a ranije je donirao preko 500.000 eura za izgradnju bolnice i džamije.

Oglasi

Image

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije iz Maneovog sela koje pokazuju da to nisu samo priče i obećanja već da je ovaj fudbaler djelima dokazao koliko voli svoj narod. Osigurao im je i 4G mrežu za internet, te je izgradio još poštu i benzinsku pumpu.

Image

Image

Ono što je posebno sve oduševilo jeste da svakoj porodici u svom selu mjesečno uplaćuje doplatak u iznosu od 70 eura što je zaista fantastičan potez ovog Senegalca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Undertaker
Kapa do poda!
13 0
lalinjo
Što više reći,a da o njemu nije već rečeno,ukratko ČOVJEK,primjer kakvi bi svi trebali biti,naklon do poda.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi