Poniznost kakvu nijedan drugi fudbaler nema: Odgovor o novcu kojeg daje siromašnim sve govori
Foto - EPA

Nevjerovatni Sadio Mane

Poniznost kakvu nijedan drugi fudbaler nema: Odgovor o novcu kojeg daje siromašnim sve govori

Midhat Šljivak

Sadio Mane je nakon šest godina napustio Liverpool i potpisao je za Bayern.

Fenomenalni Senegalac tako će u novoj sezoni predvoditi napad bavarskog velikana, a ističe da nije imao nikakve dileme gdje će igrati kada mu je rukovodstvo Bayerna predstavilo plan za budućnost.

"Agent mi je rekao za interes Bayerna, a zatim su Hasan Salihamidžić, Julian Nagelsmann i Marco Neppe došli u moj dom i predstavili su projekt. Bio sam impresioniran i istog dana sam odlučio da želim ići u Bayern", rekao je Mane i dodao je:

"Bilo je interesa drugih klubova, ali ja sam već odlučio. Vidio sam koliko me žele i fasciniran sam načinom na koji su mi sve predstavili", rekao je Mane.

Mane je za list Bild govorio i o stvarima po kojima je poznat izvan fudbala. Senegalski napadač je veliki vjernik.

"Vjera mi je sve. Odrastao sam u veoma religioznoj porodici, donio sam odluku da budem musliman i ponosan sam na to. Vjera je dio mene, molim se svaki dan i to mi daje snagu", rekao je Mane.

Također, Senegalac bogatstvo ne ostavlja samo sebi. Svoje selo u Senegalu je izgradio i pretvorio ga je u mali gradić. Neće na tome stati.

"Moje selo je malo, ima između dvije i tri hiljade stanovnika. Dosta toga nedostaje tamo, a ja sam odlučio da izgradim bolnicu i školu. Kada ste rođeni i odrasli tamo, jednostavno morate nešto i vratiti tim ljudima".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nedavno se pojavila informacija kako Mane svakog mjeseca novčano pomaže porodice iz sela. On ne želi govoriti o tome.

"Ne želim o tome govoriti. Nisam neko ko će reći 'vidite šta sam napravio'. Uvijek nastojim pomoći kako god mogu", istakao je Mane.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
To je pravi musliman. Nije musliman kao većina Bošnjaka koji bi prodali mamu za 50km i piju alkohol gdje stignu. Ovo je pravi musliman Bošnjaci. Nije dovoljno samo biti osunecen ?
9 7
celikze
Bravo veliki covjece
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi