Počela je nova era PSG-a: Novi trener donio prve odluke
Foto - Screenshot

Promjena formacije i odluka o golmanu

Počela je nova era PSG-a: Novi trener donio prve odluke

M. Šljivak

Christophe Galtier novi je trener francuskog prvaka PSG-a.

Iskusni 55-godišnji stručnjak predstavljen je danas kao novi trener pariškog kluba gdje je zamijenio Argentinca Mauricija Pochettina.

PSG s Galtierom ulazi u novu eru. Najavio je određene promjene, a jedna od njih je ta da neće rotirati golmane.

"Održat ću sastanak s njima. Znam šta se dešavalo prošle sezone, ali ne želim to komentarisati. Moram izabrati 'jednicu', a drugi golman može lako postati prvi. Sve zavisi od nastupa", rekao je Galtier.

Postoji velika mogućnost da će Galtier igrati s trojicom štopera u novoj sezoni.

"Prije svega želim igračima naći najbolje pozicije na terenu. Pričali smo već na tu temu o trojici štopera i fokus će biti na tome. Još nisam upoznao igrače, prilagodit ću se njima", saopštio je novi trener PSG-a.

Njemu je naravno veliko zadovoljstvo raditi s velikim zvijezdama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Privilegija je imati na raspolaganju ovakvu ekipu koja u sebi ima igrače svjetske klase. Dosta ćemo razgovarati, moramo imati zajednički cilj", saopštio je Galtier.

Ovaj 55-godišnjak je prethodno u trenerskoj karijeri radio u Nici, Lilleu i St. Etienneu.

Top Komentari

Jasminn
I on ce "šefovati" Mesiju, Mbbapeu, Neymaru? A sto se nasmija
4 1
ubnt2
Čuj trenirao Lille, Nicu i St.Etienne haha, pa oni LP ne mogu osvojiti sa zvučnim trenerima a da mogu sa ovim seljoberima.Ista će im repriza biti ko i Barceloni kad ih je uzeo onaj Setien.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti