Mauricio Pochettino dobio otkaz u PSG-u, ali će biti sretan kada vidi bankovni račun

Više nije trener Parižana

Mauricio Pochettino dobio otkaz u PSG-u, ali će biti sretan kada vidi bankovni račun · Zvanično

E. Čaušević

PSG je potvrdio danas da Mauricio Pochettino više nije trener ovog kluba.

Pochettino je preuzeo klupu francuskog kluba početkom 2021. godine i glavni cilj za njega bio je da konačno donese Parižanima titulu prvaka Evrope, ali nije uspio.

U Parizu nisu imali previše strpljenja za njega, a sve je još odlučeno kada je PSG ispao već u osmini finala Lige prvaka minule sezone kada se očekivala titula u ovom takmičenju.

Već sedmicama se špekuliše da će Pochettino dobiti otkaz, a danas je to PSG zvanično uradio.

Klub se zahvalio Pochettinu na svemu što je uradio za ovaj klub ,te su mu poželjeli dosta sreće u nastavku trenerske karijere.

Također, treba istaći da će Pochettino dobiti i određenu odštetu zbog toga što je PSG prekinuo ugovor. Navodno, argentinski stručnjak trebao bi inkasirati oko deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je za 14 sati zakazao u press konferenciju, a očekuje se da će na istoj zvanično biti predstavljen novi trener ovog kluba i već se zna da je riječ o Christophu Galtieru.

Galtier je prethodnu sezonu vodio Nicu, a prije toga trenirao je još Lille i St. Etienne.

Top Komentari

Halland
Galtier dovodi Miralema i onda ce imat pravu ekipu za osvajanje lige prvaka
3 1
Mele
Koliko moze ovaj trener na Evropskoj sceni ??? To je sada pitanje, Lyon se pojacava, nece se bas prosetati ligom, ali eto.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi