Sreća napustila Zrinjski: Sheriff se "provukao" u drugo pretkolo
FOTO: HŠK Zrinjski

Liga prvaka

Sreća napustila Zrinjski: Sheriff se "provukao" u drugo pretkolo

Haris Zilić

Odigrana je revanš utakmica prvog pretkola Lige prvaka između Sheriffa i Zrinjskog.

Bh. prvak je večeras u Kišnjevu poražen sa 1:0 u utakmici gdje ih je sreća napustila i tako se prvak Moldavije plasirao u drugo pretkolo Lige prvaka, obzirom da je prvi meč u Mostaru okončan rezultatom 0:0.

Prva prava prilika za Sheriff u osmoj minuti, opasan šut Rasheed sa lijeve strane, lopta odlazi malo pored gola Zrinjskog. Četiri minute kasnije opasan napad Zrinjskog, Tičinović je izašao sam pred golmana Sheriffa, ali lopta odlazi pored gola nakon njegovog udarca.

Greška Mostaraca na sredini terena u 17. minuti, lopta dolazi do Yansanea koji šutira pored gola Čondrića.

Igrala se 23. minuta kada su domaćini poveli. Nakon jednog kornera Savić nespretnom reakcijom loptu šalje u svoju mrežu i to je bilo 1:0 za prvaka Moldavije.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je pokušao preko Bilbije, domaćini su imali još dva dobra pokušaja, ali na odmor se odlazi sa rezultatom 1:0.

Oglasi

Zrinjski je krenuo hrabrije u nastavak i u 51. i 53. minute bilježimo pokušaje Bilbije i Memije, ali oba puta lopta odlazi preko gola Sheriffa. Bilbijin pokušaj je bio iz slobodnog udarca.

Domaći prvi šut u drugom poluvremenu imali su u 56. minuti, pokušaj Badoloa otišao je pored gola Čondrića.

Velika prilika za Bilbiju u 65. minuti, sjajno je skočio šutirao glavom, ali Abalora čudesno brani njegov udarac.

Naš prvak je u nastavku bio puno bolji rival, ali sreća nije pratila mostarski klub, do kraja meča su propustili još nekoliko prilika i ostalo je 1:0.

Sheriff u drugom pretkolu Lige prvaka čeka boljeg iz duela Maribor - Shaktyor Soligorsk, dok će Zrinjski evropski put nastaviti u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige.

SHERIFF - ZRINJSKI 1:0 (Savić (ag) 23')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

SHERIFF: Abalora, Renan, Kiki, Radeljić, Kpozo, Lushkja, Kyabou, Badolo, Yansane, Rasheed i Ouattara.

ZRINJSKI: Čondrić, Bekić, Barišić, Magdić, Čorluka, Savić, Zlomislić, Ćuže, Janković, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
ono kad ti je sve namjesteno u ligi pa odma ispadnes u evropi. Zrinjski i borac isto
21 12
Hmoa
90 minuta jada i bijede Bh. Nogometa !
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi