Zaslužuje li Tuzla City više?

Predstavnici BiH u Evropi

Zaslužuje li Tuzla City više?

E. Ganibegović

FK Tuzla City ove sezone se po prvi put u historiji takmiči u Evropi.

Debitovali su u San Marinu u utakmici prvog pretkola Konferencijske lige protiv Tre Pennea i nekako stigli do pobjede.

Iako su, jasno, bili mnogo dominantniji tim na terenu tokom cijelih 90 minuta, osjetio se taj grč, pa su umjesto 0:3 na semaforu, imali stativu, prečku i promašen penal.

Srećom, u sudijskoj nadoknadi se ukazao mladi Salko Nargalić i s dva gola donio pobjedu bh. timu.

Sve što nije ulazilo u prvoj utakmici, jeste u revanšu. Izabranici Dragana Jovića su do vrha natrpali mrežu gostiju iz San Marina, bilo je 6:0, te tako zakazali dvomeč protiv AZ Alkmaara. 

Ono što nije pohvalno jeste to da je na toj utakmici prisustvovalo samo 1500 gledalaca prema zvaničnim podacima. Podsjetimo, City domaće utakmice u Evropi igra na Grbavici, a tako će biti i u četvrtak kada stiže AZ Alkmaar.

Oglasi

Pokazao je City u prvoj utakmici u Holandiji da se može nositi s jakim protivnikom. Iako su im mnogi predviđali katastrofu, oni su odigrali jednu jako disciplinovanu utakmicu i "pukli" samo jednom i to u 12. minuti kada je Fejzić napravio, a De Wit realizovao penal za minimalnih 1:0.

Definitivno ovaj tim zaslužuje veću podršku navijača od 1500 ljudi na tribinama i zašto u četvrtak, uz dobro ispunjenu Grbavicu, ne očekivati još jedno pozitivno iznenađenje kakvo je prošle sezone u ovoj fazi takmičenja Velež napravio protiv AEK-a?

Na sve ovo, treba spomeunti i to da je Tuzla City ostvario pola pobjeda (dvije od četiri) od sva četiri bh. kluba koja ove sezone igraju Evropu. Podsjetimo, preostale dvije ostvario je Borac protiv B36 Torshavna (2:0, kasnije je ispao u revanšu), te Zrinjski 0:1 protiv Tirane (i oni igraju revanš u četvrtak).

Postigli su i duplo više golova (8) od preostala tri predstavnika zajedno (4 - Borac je postigao tri i Zrinjski jedan). 

Također, Tuzla City je jedini bh. tim kojeg nismo mogli gledati u direktnom TV prijenosu ove sezone u Evropi, te im je i s te strane sigurno potrebna veća podrška kao nekome ko predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Evropi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, meč Tuzla City - AZ Alkmaar igra se u četvrtak na Grbavici s početnom od 20:45, a ulaz je, odlukom kluba iz Tuzle, besplatan. 

Istog dana, Velež od 20 sati igra revanš duel protiv Hamruna na Malti, dok Zrinjski u Mostaru od 21 dočekuje Tiranu. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH_Suomi
Hamo manijaci, horde zla, fukare.. Pomozite budite jedno kad se borimo za BIH fudbal hajmo napuniti grbavicu pomozite a posle u prvenstvu cemo drugacije svako svome!! Svi smo Bosna i Hercegovina!!
14 4
lalinjo
Iskreno,ja da sam bliže sigurno bi išao i bio potpora,zašto ne,svi mi imamo klub za koji navijamo,ali u Evropi navijam za svaki klub iz PL.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti