United je opsjednut slovenskim supertalentom, ali on ima samo jednu želju

Mladog napadača Salzburga žele velikani

United je opsjednut slovenskim supertalentom, ali on ima samo jednu želju

E. Škorić

Mladi i jako talentovani Slovenac Benjamin Šeško pred sobom ima vrlo jasan cilj.

Posljednjih dana sve se češće nogometaš Salzburga povezuje s Manchester Unitedom, no Austrijanci su odlučni da igrača ne prodaju prije ljeta 2023. godine. No, sve i da Salzburg pristane da proda nogometaša u Englesku, što bi moglo da se desi u slučaju neke fantastične ponude, Unitedu je problem i sam igrač.

Kako tvrdi više izvora, Šeško jednostavno ne želi u United i ne vidi ovaj tim toliko atraktivnim za igranje. Njegova želja je zapravo da zaigra za Real Madrid i da bude nasljednik Karima Benzeme.

U Realu dosta razmišljaju o napadačima, koji trenutno imaju između 18 i 20 godina, a prema uvjeravanjima i Marce i Asa, najpoznatijih madridskih novina, Slovenac je u najužem izboru Madriđana.

Real će motriti na njega i pokušat će ga u budućnosti dovesti. Radi se o 19-godišnjem napadaču visokom 195 cm koji je igrao u omladinskom pogonu Krškog i Domžala, prije nego je otišao u Austriju. Salzburg ga je kupio za 2.5 miliona eura, slao ga u Liefering na posudbu, a njegova tržišna vrijednost sada je mnogo veća.

Stigao je već sakupiti 13 nastupa za seniore Slovenije, a na početku nove sezone u Austriji je na tri meča postigao dva gola uz asistenciju. U prošloj sezoni odigrao je 36 mečeva i dao je 10 golova uz sedam asistencija.

Ono što je već sada sigurno, pred njim je blistava budućnost i samo je pitanje dana kada će zaigrati u klubu svojih snova, a to je madridski Real.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Alen Halilovic za sirotinju
3 0
antikomunist
ZAŠTO NAS DUŠITE SA OVIM KVISLINGOM"SLOVENCEM"?! Ja sa sam iz Doboja, pljuno bi ga kad bi ga sreo na ulici! Ista goovna ko Jakupović i Halilović... Zato neće imati uspjeha u kariheru, israt će"veliki talenat " i ništa više. Kako i zaslužuje! Izdajica i kvisling!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi