Kako su dočekani Pjanić i saigrači? Jedan je žestoko ponižen

Navijači su rekli svoje

Kako su dočekani Pjanić i saigrači? Jedan je žestoko ponižen

A. Čaušević

Barcelona je ekipu za predstojeću sezonu predstavila uoči tradicionalne utakmice Gamper kupa.

Na tribinama Nou Campa se okupilo oko 70 hiljada pristalica katalonskog diva koji su sa oduševljenjem dočekali svoje nove-stare ljubimce. Doduše, ne sve.

Kada je spiker prozivao imena i prezimena igrača navijači bi apladurali ili sa ovacijama pozdravili igrače, osim u jednom slučaju.

Naime, na meti navijača Barcelone se našao najbogatiji igrač tog kluba Martin Braithwaite koji je žestoko izvižidan.

Kao što je poznato Danac ne želi napustiti Barcelonu dok mu se ne isplati svaki cent iz ugovora i ne pristaje na smanjenje plate.

Oglasi

Upravo iz tog razloga Braitwhite se našao na udaru navijača jer praktično stopira registraciju novih zvijezda.

Christensen, Kessié, Raphinha, Koundé i prije svih Lewandowski su dočekani sa glasnim ovacijama. A isto je doživio i naš Pjanić.

Među prvim koji su primili aplauze bio je trener Xavi, a sluteći po dočeku postalo je jasno da je definitivno zakopana ratna sjekira između navijača i Dembelea.

"Čeka nas veoma uzbudljiva goina. Učiniti Katalonce sretnim znači osvajati trofeje, dat ćemo sve od sebe da to uradimo. Barca je najbolji klub na svijetu, ali svi trebamo biti ujedinjeni", poručio je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klupski predsjednik Joan Laporta koja je na pojačanja potrošio 150 miliona je poručio da nema razloga za brigu i da će svi novi fudbaleri biti registrovani na vrijeme.

"Moći ćemo registrirati sve nove igrače. One koji su predviđali loše, ignorirali smo ih. Barça je ponovo vrlo moćna", poručio je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ciganija od navijaca i kluba...nikad nisam vidio neki klub da se ovako odnosi prema igracima...zamisli,kupujes igrace od 50 miliona,a od ovih u klubu trazis da pristanu na smanjenje plate jer je klub u krizi...nevjerovatno...
9 5
burazengija
I ne trebaju pristajati na smanjenja i prodaju.. Duzni milione igracima u ekipi a dovode pojacanja potrosili 167 miliona na pojacanja cirkus nevjerovatan.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi