Sjećate li se Joea Colea? Englez tvrdi da su trenutno četiri ekipe bolje od Real Madrida

Nastupao za Chelsea

Sjećate li se Joea Colea? Englez tvrdi da su trenutno četiri ekipe bolje od Real Madrida

A. Čaušević

Real Madrid je prošle sezone osvojio Ligu prvaka po 14. put.

Kraljevi su novu sezonu počeli rutinskom pobjedom u evropskom Superkupu nakon što su sa 2:0 savladali Eintracht iz Frankfurta.

Na pohodu prošlosezonsku titulu prvaka Evrope Los Blancosi su imali itekako težak žrijeb. Izbacili su PSG, Chelsea i Manchester City, a na kraju u finalu pobijedili Liverpool.

Govoreći o šansama za novu sezone bivši engleski fudbaler Joe Cole je dao iznenađujuću prognozu kazavši kako su trenutno čak četiri ekipe ispred Reala.

Svojevremeno sjajni engleski fudbaler je mišljenja da PSG, Manchester City, Liverpool i Bayern imaju kvalitetnije ekipe.

"I dalje mislim da su PSG, Manchester City, Liverpool i Bayern iznad Reala. Mislim da su ta četiri tima sposobnija za osvajanje Lige prvaka u novoj sezoni", rekao je Cole.

"Osvojili su Ligu prvaka i treba im čestitati, imaju igrače svjetske klase sa vrhunskim trenerom, ali mislim da su im se poklopile sve moguće zvijezde da to urade", dodao je sadašnji analitičar BT Sport.

Neki će se možda i složiti da je Real u pojedinim mečevima u pohodu na 14. titulu prvaka Evrope imao sreće, međutim sreću treba i zaslužiti.

Inače, Cole je prognozirao da će Ligu prvaka osvojiti Manchester City. Za najboljeg igrača je kandidao Kevina De Bruynea, a za najboljeg strijelaca Erlinga Haalanda.

Tokom karijere ovaj 40-godišnjak je igrao jedno finale Lige prvaka. Bilo je to 2008. godine kada je Chelsea izgubio od Manchester Uniteda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ali real ima sudije hehe
2 6
King_Kenny
...covjek 100% u pravu,svi nabrojani su mnogo jaci od Reala...oni su imali nevidjenu srecu da osvoje LP prosle godine,a ni protiv PSG,Cityja ni Liverpoola nisu bili bolji,jednostavno ih vile pronosale,ali ne mozes ti u to ubijediti djecu koja navija za Real...evo,Liverpool je 2005.osvojio LP,ali Milan bio daleko bolja ekipa u tom finalu u svakom smislu,od igrackog kadra do same igre...ovi ne daju reci da je Liverpool bio bolji u finalu,a ljudi za 95 minuta 1 sut imali...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti