Pogledajte utrku u kojoj je Lana Pudar Bosni i Hercegovini donijela historijsku medalju

Treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Rimu

Pogledajte utrku u kojoj je Lana Pudar Bosni i Hercegovini donijela historijsku medalju

E. Škorić

Najbolja bh. plivačica i jedna od najtalentovanijih plivačica na svijetu, Lana Pudar (16), danas je u Rimu na Evropskom prvenstvu u disciplini 100 metara delfin donijela historijsku medalju Bosni i Hercegovini.

Lana je završila utrku na trećem mjestu s vremenom 57.27 i to je na kraju bilo dovoljno za fantastično treće mjesto.

Šveđanka Louise Hansson koja je imala vrijeme 56.66, osvojila je zlato, a srebro je osvojila Francuskinja Marie Wattel iz Francuske s vremenom 56.80.

Naša predstavnica će još nastupiti u utrkama 200 metara delfin, koje će se plivati narednih dana.

Sa 16 godina Pudar je danas bila najmlađa učesnica velikog finala, a maloljetna je bila jedino još Belgijanka Roos Vanotterdijk.

Pogledajte današnji nastup Lane koji nam je omogućio da se upišemo među zemlje koje su barem jednom osvojile medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju. Sveukupno, jedina medalja za BiH u ovom sportu.

S obzirom na to kakav je talent ova djevojčica, nema sumnje da će ih u budućnosti biti još puno...



Top Komentari

struja
Lana fenomen,pocela je tek 16 god.!!!!!!!
10 0
Karameho
Ne mogu vjerovati da niko ne konta da je ovo snimak polufinala.. I Kliks i sportsport ba isto prenose haha o mati mila...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti