Barcelona "štiklama" servirala poker, Pjanića ni na vidiku

Vrijedna pobjeda na teškom gostovanju

Barcelona "štiklama" servirala poker, Pjanića ni na vidiku

Admin Čaušević

Barcelona je stigla do prve pobjede u novoj sezoni La Lige savladaši u gostima ekipu Real Sociedada sa 1:4.

Miralem Pjanić je sa dosta očekivanja krenuo put Baskije, međutim dočekao ga je hladan tuš pošto na Reale Areni nije dobio ni minut.

Bh. reprezentativni veznjak je bio najavljivan kao starter s obzirom na suspenziju Sergija Busquetsa, ali je Xavi dao prednost Frenkieju De Jongu.

Utakmica ga goste nije mogla početi bolje. Već nakon 40-ak sekundi igre zabio je Lewandowski. Poljak je sebe za 34. rođendan počastio prvim golmo u La Ligi.

Rezultat na semaforu se vrlo brzo promijenio pošto je poslije greške De Jonga lopta došla do Isaka koji uz pomoć Erica Garcije vraća stvari na početak.

Oglasi

Poslije toga uslijedila je izjednačena igra. Početak drugog poluvremena je bio poprilično uzbudljiv.

U 54. minuti poništen je gol domaćih zbog ofsajda nakon asistencije VAR, a tri minute kasnije dobru šansu za goste propušta Gavi.

Barcelona je utakmicu okrenula u svoju korist ulaskom Ansu Fatija koji je u 66. minuti maestralno petom uposlio Dembela koji lijepo pogađa za 1:2 u 66. minuti. Prelijepe poteze pogledajte ovdje.

Ubrzo je uslijedio novi gol gostiju, tačnije dvije minute kasnije. Fati je opet bio asistent, a mrežu je po drugi put zatresao Lewadowski. Gol Poljaka pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačan rezultat postavljen je u 79. minuti. Tada je Lewandowski asistirao Ansu Fatiju koji je sjajnu partiju krunisao golom. Njegov gol pogledajte ovdje.

U finišu utakmice kamere su nekoliko puta ulovile Pjanića koji očigledno nije u prvom planu Xavija i čega ga duga sezona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sudija rijesio utakmicu,prvo neiskljucivanjem Dembelea zbog udaranja laktom u glavu protivnickog igraca bez lopte,a zatim i ponistavanjem cistog gola Sociedada za 2:1...kasnije upravo neiskljuceni Dembele preokrenuo rezultat...pun mi je k*rac ovih ekipa koje su miljenici sudija i koje ne smiju izgubiti utakmicu...
7 25
Icardi072
Ponistise ljudima cist gol. Pravo firaunski klub
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi