Xavi napravio određene promjene: Ovo je sastav Barcelone za večeras

Sociedad dočekuje Katalonce

Xavi napravio određene promjene: Ovo je sastav Barcelone za večeras

Edmir Škorić

Barcelona će imati teško gostovanje na Anoeti kod Real Sociedada, ali ide po pobjedu u svakom slučaju.

Barcelona je u prvom kolu španske La Lige prošlog vikenda osvojila samo bod protiv Rayo Vallecana (0:0), pa se mnogo više od ovog tima očekuje večeras protiv Sociedada, bez obzira što u San Sebastianu nikada nije lako igrati.

Navijači očekuju s nestrpljenjem novu partiju Roberta Lewandowskog i vjeruju da će napokon postići pogodak u zvaničnoj utakmici.

Lewandowski je naravno starter, ali bilo je i određenih promjena. Najavljen je bio naš Miralem Pjanić umjesto Sergija Busquetsa, no Xavi ga je ipak ostavio na klupi. Starter je pomalo neočekivano i tinejdžer Alex Balde, iako se očekivao Ansu Fati.

Frenkie de Jong se našao u startnoj postavi, nakon što je propustio prvo kolo, tj. nije bio starter protiv Raya. On, Pedri i Gavi držat će sredinu terena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na loše izdanje u prvom kolu, Barcelona večeras ima određeni pritisak i morat će da svima, a prvenstveno sebi, dokaže i pokaže da zaista može mnogo u ovoj sezoni, te da su dovedena pojačanja ipak tu da poprave utisak nakon jedne turublentne sezone.

Duel Sociedada i Barcelone na programu je u 22 sata.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Nasi ''novinari'' danima pisu kako je Pjanic starter, sta sad bi? Izbacio ga kadet iz prve postave. Tako je to kad je presadjivanje dlaka sa guze vaznije od priprema i treninga! Nije to reprezentacija pa da se igra na lijepe oci ili lijepu frizuru.
6 1
ubnt2
@King_Kenny Hebo te Pjanić, sad što je Bosanac treba igrati svaku prvu (tvoje mišljenje)...Patrioto nerealana moja.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije