Pjanića su najavljivali cijele sedmice, a nije igrao ni minute: Xavi je objasnio kako bira ko igra

Barcelona ubjedljiva na Anoeti

Pjanića su najavljivali cijele sedmice, a nije igrao ni minute: Xavi je objasnio kako bira ko igra

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u sjajnoj utakmici u gostima pobijedila Real Sociedad sa 4:1 u okviru drugog kola španske La Lige.

Katalonski klub je pokazao svoju snagu na Anoeti i zasluženo je došao do prve pobjede u novoj sezoni, a Xavi Hernandez itekako može biti zadovoljan igrom svoje ekipe u sinoćnjoj utakmici.

Sinoć su briljirali Robert Lewandowski i Ansu Fati koji su najzaslužniji što je Barcelona uspjela da dođe do pobjede.

Međutim, ostaje žal što bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni sinoć nije dobio priliku za igru iako su tokom cijele sedmice španski mediji najavljivali da će čak zaigrati od prve minute.

No, Xavi je nakon utakmice na press konferenciji jasno objasnio da je on taj koji bira ko će igrati, te da su to samo oni koji su najbolji i najviše se pokažu na treninzima.

"Ja biram postavu i ja biram ko će igrati. Igraju oni koji su najbolji i koji se najviše pokažu na treninizima. Ne gledam godine, niti imena igrača bitno mi je samo da oni budu korisni ekipi. Najvažnije je da fudbaleri pomažu cijelom timu. Ova pobjeda je bila od krucijalne važnosti, potvrda je dobrog posla kojeg radimo. Generalno gledano, odigrali smo dobru utakmicu, zaslužili smo pobijediti i rezultat je pošten. Sviđa mi se kako se naša pojačanja ponašaju na terenu", rekao je Xavi.

Oglasi

Osvrnuo se i na fantastičnu partiju Lewandowskog koji je zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

"Svi su vidjeli kakav je fudbaler Robert Lewandowski. Primjer je svima u ekipi, jer se nevjerovatno mnogo trudi i radi. On je igrač i za sadašnjoj i budućnost, godine su samo broj u njegovom slučaju", dodao je trener Barcelone.

Također, Xavi je komentarisao još jednom i Julesa Koundea kojeg Barcelona još uvijek nije mogla da registruje. Trener Barcelone ne krije da ga frustrira što ne može računati na Koundea koji je stigao kao veliko pojčanje u defanzivi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naravno da me frustrira što ni večeras nismo mogli računati na Julesa Koundwa, ali tako je, kako je. Činjenica je da Mateu Alemany radi fantastičan posao. On najbolje zna da Jules mora biti što prije registrovan i radi na tome. Smatram da je Jules večeras mogao igrati jer je bio jako dobar na treninizma. Nadamo se da ćemo ga što prije registrovati", rekao je Xavi i dodao.

"Alemany je doveo Koundea. Vjerujte mi, njega najviše pogađa ova situacija, jer ga je doveo kao veliko pojačanje i fudbalera koji treba biti starter. S druge strane, Jules potpuno razumije situaciju i nije nervozan. Mi se nadamo da će sve biti gotovo do idućeg ligaškog kola".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Nigdje objave da je SFK pobjedio u ženskoj Ligi Prvaka
7 3
SEJFUDIBIKODZE
jes nasjeo ko pravi seljacic ,pristao na smanjenne plate ,da bi ostao sa velikim,a imao je dobar ugovor,ufatili su ga ko pravog provincijalca.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi