U Morači teškim porazom okončani snovi BiH o plasmanu na Svjetsko prvenstvo!

Bezvoljna igra Zmajeva

U Morači teškim porazom okončani snovi BiH o plasmanu na Svjetsko prvenstvo!

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je uvjerljiv poraz u Morači od selekcije Crne Gore rezultatom 88:69 u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ovo je bila jedna od posljednjih šansi da Zmajevi ostanu u borbi za odlazak na Mundobasket, no nakon uvjerljivog poraza u Crnoj Gori, jasno je da od toga nema ništa i da se sada možemo u potpunosti oreknuti Eurobasketu.

Iako predvođeni velikom zvijezdom Portlanda Jusufom Nurkićem, naši košarkaši malo toga su pokazali u Morači i nisu mogli da pariraju razigranoj domaćoj selekciji koja je već na poluvremenu stekla veliku prednost, pošto je bilo 41:26.

Sam početak meča je obećavao, držali smo se u egalu, a nakon prve četvrtine Crna Gora je imala 18:15.

Već u drugoj četvrtini postalo je jasno da se Crna Gora rezultatski odmiče i da ide ka pobjedi. U tom periodu igre posebno smo podbacili, ubacili 11 a primili čak 23 poena i Crnoj Gori je to donijelo čak 15 poena prednosti na odmoru.

U dobrom ritmu se otvorilo drugo poluvrijeme, Roberson je ubacio šest poena u prvih dva minuta, ali nismo uspijevali ozbiljnije da ugrozimo prednost Crnogoraca.

Štaviše, ubrzo su Crnogorci s nekoliko ubačenih trica došli na maksimalnih 20 poena prednosti (55:35) i bilo je već tada jasno da nema povratka. Na kraju treće četvrtine, Crna Gora je vodila 66:46, pa u zadnjih 10 minuta nije bilo nikakvog uzbuđenja.

BiH je predvodio Roberson, koji je čini se jedini bio raspoložen u dresu našeg tima sa 20 poena i sedam asistencija. Musa je ubacio 19 poena, a Nurkić 13 uz 6 skokova. Kod Crnogoraca Mihailović 18, a Popović 15 poena. Dvocifren je još bio Radović sa 10 poena.

Crnogorci su večeras imali sjajnu podršku, a Košarkaški savez te zemlje doprinio je tome jer nije naplaćivao ulaz za sve one koji su došli u Moraču.

Sve u svemu, Crna Gora nastavlja borbu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dok su naše šanse okončane večerašnjim teškim porazom.

Top Komentari

Mackintosh
Vehabija J. N. pojma nema, obican cevabdzija, ovaj musavi Musa tele obicno. Sad ce balavci opet da se pale i vjeruju da su ova telad najbolja na dunjaluku. Opra ih Crna Gora sa pola snage, pokaza im gdje im je mjesto, na dnu.
2 28
Ajax11
Ovaj Adis ni muhu nebi znao motivisati da po sobi leti- uz to citava klupa mrtva
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi