Selektor BiH o porazu u Crnoj Gori: "Oni u četvrtoj, a mi u drugoj brzini"

Bećiragić o razlozima teškog poraza

Selektor BiH o porazu u Crnoj Gori: "Oni u četvrtoj, a mi u drugoj brzini"

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Podgorici od Crne Gore s uvjerljivih 88:69.

Ovim porazom bh. tim je zatvorio vrata plasmanu na Svjetsko prvenstvo, a o utakmici je na press konferenciji govorio selektor Adis Bećiragić.

Selektor Bosne i Hercegovine smatra da je loše prvo poluvrijeme uzrok poraza te da ekipa nije imala dovoljno energije u igri.

"Koštalo nas je loše prvo poluvrijeme. Loše smo šutirali, promašivali slobodna bacanja, gubili lopte. Bilo se jako teško vratiti protiv jako dobre ekipe. Pogledat ćemo utakmicu i vidjeti gdje griješimo. Ove utakmice su pokazale da nam treba još utakmica pred Evropsko prvenstvo", rekao je Bećiragić i dodao je:

"Nismo imali energije. Kao da smo bili u drugoj brzini, a oni u četvrtoj. Bili su jači u svim fazama igre, a mi smo izgledali veoma spori. Pokušali smo podići energiju, ali to nije bilo dovoljno jer je bila velika rupa u prvom poluvremenu. Energija je bila najbitnija", istakao je Bećiragić.

Adin Vrabac je čestitao Crnogorcima na pobjedi i o utakmici je rekao:

"Čestitam Crnoj Gori na pobjedi. Dobar su tim, igraju dosta dobro u posljednje vrijeme. To su pokazali i večeras", ističe Vrabac i dodaje:

"Pokušali smo naći naš ritam igre, uspjeli smo to u samo nekoliko minuta večeras. Pokušat ćemo shvatiti gdje smo griješili i to popraviti".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nakon sedam odigranih utakmica Bosna i Hercegovina je realno gledajući izbgubila šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. U grupi su se izdvojili Litva, Crna Gora i Francuska.

Bh. tim je na omjeru od tri pobjede i četiri poraza, a pored Crne Gore rivali u ostatku kvalifikacija će biti Francuska i Mađarska.

Top Komentari

mujaga13
Bolje bi ti bilo da ides dasi znao presaltat bili bi nasi i u 6 brzini al ti pojma nemas za tebe je BOSNIC izmislio kosarku a i druge sportive ti samo znas guzice prat onima u savezu
11 1
Salgijica
Ovaj covjek nije sposoban vodit obdaniste a kamoli reprezentaciju. Covjek ne zna nista. Igraci mu ne igraju odbranu, ubacuje dva teskasa u igru bezveze; kamenjas i nurkic, halilovic i nurkic ne mogu igrat zajedno. Nurkic nista nije ni htio igrat. Amaterizam i brukanje u najavi. Madjari nas uzimaju +15, a drugi ce igrat s drugim postavama protiv nas i nabit nas kolko hoce
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi