Emotivni Mulalić nakon derbija: "Da je utakmica još trajala bio bi potpuni preokret"

Trener FK Željezničar

Emotivni Mulalić nakon derbija: "Da je utakmica još trajala bio bi potpuni preokret"

M. Šljivak

Željezničar i Sarajevo remizirali su na Grbavici u 7. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:2.

Bordo tim je imao igrača manje kompletno drugo poluvrijeme nakon što je Frane Čirjak isključen u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Ipak, odigrali su izabranici Feđe Dudića dobrih 30-ak minuta. Ivan Ikić s penala i Muhammed Musa pogodili su za vodstvo Bordo tima od 2:0, ali golovima Haračića i Bekrića Plavi su stigli do jednog boda u posljednjim sekundama.

Trener Željezničara Edis Mulalić zaplakao je od sreće nakon utakakmice. Emocije su bile ogromne, a nakon što se malo smirio stao je pred TV kamere.

Ističe da je zadovoljan velikim povratkom i uvjeren je da bi bio potpuni preokret da je bilo još malo vremena za igru.

Oglasi

"Teška utakmica. Bolji smo bili u prvom poluvremenu, imali više od igre, prilike. Nepažnja nas je koštala. Pokvario je penal sav utisak. Možda nam se danas taj Široki vratio. Vidite šta je fudbal. Komplimenti igračima. Velika je stvar u derbiju se vratiti nakon 2:0. Ne znam jesu li mnogi to uspjeli? Moramo biti skoncentrisaniji, ali provlače nam se te nepažnje. Super reakcija, željeli smo i željeli, da je utakmica još trajala možda bi bio i preokret. Ne treba biti proklet. Pet minuta prije kraja imali smo zaostatak od 2:0", rekao je Mulalić nakon meča i dodao je:

"Koncentracija mora 300 posto biti. Hajde da je to u finišu kad je pad, već nam se desilo nakon pauze. Velika je stvar da smo se na ovakav način vratili u derbiju. Morali smo stizati, rizikovati i haman smo igrali sa šest napadača. Htio sam i Hodžića na kraju baciti u špic. Sve živo smo probali i isplatilo nam se".

Na kraju je zaključio.

"Od prvog kola nam se dešava pad u koncentraciji. Moramo puno raditi na tome".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar nakon sedam odigranih utakmica ima devet bodova. U narednom osmom kolu Plavi gostuju na Mokrom Docu protiv ekipe Posušja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Da je utakmica potrajala i Simin Han bi natrpo 10 komada torpedi. Trebalo je Mula ranije natrpat bordo-ravaku, ko je (vise ne) je*e, a ne cekat zavrsnicu.
1 9
NorthSide
Yebo ti sudija majku Mulalićuuu i tebi i svim mitomanima
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi