Može mirno spavati u Hercegovini: BiH neće izručiti Zorana Mamića Hrvatskoj!
Foto - EPA

Sud BiH donio odluku

Može mirno spavati u Hercegovini: BiH neće izručiti Zorana Mamića Hrvatskoj!

Midhat Šljivak

Zoran Mamić može mirno spavati jer neće biti izručen Hrvatskoj.

Sud Bosne i Hercegovine je utvrdio kako nisu ispunjeni uslovi iz Ugovora o izručenju zaključenog između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za izručenje bjegunca Zorana Mamića, piše Jutarnji list.

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Josip Grubeša može samo potvrditi rješenje Suda BiH i Mamić barem za sada neće biti izručen Hrvatskoj.

Odluka Suda Bosne i Hercegovine još uvijek nije službeno došla u Hrvatsku, ali treba očekivati da će se to uskoro desiti.

Hrvatska je tražila izručenje Zorana Mamića po više osnova, a glavni je služenje zatvorske kazne od četiri godine i osam mjeseci.

Nekadašnji trener Dinama osuđen je 2018. godine pred Vrhovnim sudom u Osijeku na zatvorsku kaznu zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog kluba.

Zoran Mamić je s bratom Zdravkom i još petoricom okrivljenim osuđen za nezakonito izvlačenje 144 miliona kuna iz kluba, te nanošenje štete u iznosu od 200 miliona kuna kroz fiktivne račune.

Mamiću bi se moglo suditi u odsustvu i sada se čeka rješenje o odbijanju izručenja kako bi postupak započeo.

Podsjetimo, Zdravko i Zoran Mamić su prije izricanja presude stigli u Bosnu i Hercegovinu čije državljanstvo posjeduju i već godinama su stanovnici Hercegovine.

Često ih se može vidjeti na utakmicama u Premijer i Prvoj ligi Bosne i Hercegovine i uvijek izazivaju ogromnu pažnju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sta je ovdje cudno,HDZ stiti svoje kriminalce...
8 3
Jugovina
Ne moze mirno spavati u Hercegovini nego BiH. Kad je kriminalac, onda je Hercegovina, a inace je to sve Bosna, je li tako? Koliko ja vidim odluku je donio Sud BiH, a ne samo Hercegovine! Vi novinari bi trebali pisati neutralne i pomirujuce clanke, a ne poticati podjele i pristrano i huskacki prosudivati i navoditi ljude tendenciozno.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi