Nevjerovatna bomba iz Barcelone!
Foto - Screenshot

De Jong na aerodromu

Nevjerovatna bomba iz Barcelone!

M. Šljivak

Ekipa Barcelone ovog ljeta je napravila nekoliko fenomenalnih ulaznih transfera, ali bi u finišu prijelaznog roka mogla ostati bez Frenkieja de Jonga.

Dosta se u proteklom periodu govorilo o odlasku 25-godišnjeg fudbalera s Camp Noua. Špekulacije su se prethodnih dana malo umirile, ali danas se desila prava bomba.

Nizozemski fudbaler danas se našao na aerodromu u Barceloni. Koferi su mu bili u rukama, a njegovo odredište navodno je London.

Novinarima veznjak Barcelone nije želio ništa reći. Mirno je prošao pored kamera, potpisao je autograme dječacima koji su se našli u blizini i otišao je na let.

Vrlo lako bi se moglo desiti da je ovo njegov definitivni odlazak iz kluba, a ostaje nam da vidimo hoće li se to zaista i desiti jer svrha putovanja za London još nije poznata.

Oglasi

Ako se desi, Chelsea bi mogao biti njegov novi klub. Plavci su u posljednje vrijeme pokazivali interes za njega, a ranije je Manchester United činio sve kako bi ga doveo u svoje redove.

De Jong je u proteklom periodu imao dosta problema s rukovodstvom Barcelone. Od njega su tražili smanjenje plate koju mu je dala prethodna uprava kluba.

Čak je Barca prijetila i tužbama zbog navodno nelegalnih ugovora. Potom su zatražili da barem smanji primanja jer je s gotovo 30 miliona eura bruto godišnje De Jong bio najplaćeniji igrač tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno mu klub čak i duguje 20 miliona eura za neisplaćene ugovorne obaveze u proteklim sezonama.

Frenkie de Jong je na Camp Nou stigao 2019. godine iz Ajaxa za 75 miliona eura. Odigrao je 143 utakmic3 i postigao je 13 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BeliLav
Eto Pjanketu mjesta =} .
4 3
Klicko
Frenki brate gdje ti je edo majka
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi